вівторок, 8 жовтня 2013 р.

Роки людині до лиця


    Другий місяць осені починається з особливої дати. За ініціативою ООН в усьому світі відзначається Міжнародний день осіб похилого віку. Це не лише можливість нагадати всім про суто людський обов’язок бути турботливими і милосердними до найповажнішої частини суспільства. Це — і привід до роздумів щодо подальшої долі людства, його культури, взаємозв’язку поколінь. 
    З цієї нагоди у Білоцерківській центральній районній бібліотеці було проведено годину духовності «Роки людині до лиця». На захід завітали члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів.
   Завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан коротко розповіла про історію свята та про основні напрями, окреслені Мадридською асамблеєю ООН, у яких має діяти суспільство, щоби громадяни похилого віку завжди відчували повагу і турботу, мали гідний рівень життя, не втрачали суспільної активності.
   Адже кажуть, що людина старіє тим повільніше, чим інтенсивніша робота її душі. Якщо ж і в зрілих літах в неї залишаються цікаві справи, то від старості можна втекти. І неважливо, які це справи. Головне, щоб отримувати задоволення від кожного дня. Людина є молодою доти, доки вміє радіти життю. Світлана Володимирівна підкреслила, що з кожним із запрошених на свято людей пов’язані певні періоди ста­новлення нашої держави, кожен із них зумів чи­мось збагатити її культурні багатства. Прожиті роки, пройдені випробування, накопичений досвід — ось головне багатство людей старшого покоління, які сміливо крокують вперед по землі.
   Ліричного, ледь щемливого відтінку додали зустрічі чудові поезії, присвячені багатобарвній палітрі осені та кожній порі людського життя, по-своєму прекрасній і неповторній. А гуморески, присвячені родинним стосункам, підняли настрій усім присутнім.
   На завершення зустрічі пролунали побажання усім присутнім здоров’я, оптимізму, незгасної молодості душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації