вівторок, 10 квітня 2012 р.

                       Цікаве дозвілля у бібліотеці.
         Книга – найвагоміший винахід людства, що відкриває світ і веде до вершин пізнання. Кожна дитина власними зусиллями прокладає цей шлях.
        Бібліотечні працівники в  період канікул  активізують роботу з дітьми.   Таким шляхом пішла і Валентина Володимирівна Шутенко.
        У бібліотеці с. Озерне кожен день канікул був неповторним та по - своєму цікавим.   Літературний марафон «У дружбі з книгою» передбачав участь дітей у різноманітних конкурсах, а саме: «З криниці народної мудрості» (на знання прислів'їв та приказок про книги), гра «Книжкові млинці», конкурси «Жіночі імена у назвах книг», «Реалії», «Ой, як це просто», «Бібліотечне лото».
      Особливо цікавим був конкурс «Старі казки про головне».   Вони були   переказані мовою сьогодення, конкурсантам потрібно було назвати першоджерела.
       У день бібліографії учні ознайомилися з довідково - бібліографічним апаратом бібліотеки.   Самі оформили книжково – ілюстративну  виставку «Книги ювіляри» та стали учасниками  конкурсу  дитячої творчості.
       Шквал емоцій викликала гра на розвиток уваги «Дайте відповідь мені – правду я кажу чи ні?»
       День екологічного краєзнавства «Нас зібрала матінка – природа» прийшов не менш цікаво. Діти здійснили  заочну мандрівку Україною та зрозуміли, як важливо берегти рідну природу.
    Далі був екологічний  марафон  з 5 етапів, у яких змагалися дві команди.   Молодші школярі взяли участь у вікторині «Яке це чудо – казки!»
       Бібліотека села Озерна стала центром цікавого дозвілля та популяризації читання. Кожна дитина в селі знає, що у бібліотеці вона знайде добру пораду, підтримку, розуміння та гарну книгу.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації