середу, 4 квітня 2012 р.

               Бібліотека гуртує дітей
           Щорічно з приходом весни Україна відзначає Шевченківські дні.     
          В Узинській міській бібліотеці для дітей було підготовлено  перегляд літератури «Ім’ я просте - Тарас, а велич і душа глибинна». З учнями 2 класу Узинської гімназії проведена поетична година «Звучать Шевченкові слова». Бібліотекар Коровіна В.А. розповіла   про дитинство Тараса Шевченка, про його творчість , яка спонукає берегти свою мову, культуру, історію. Сем’янівська Л.В. познайомила юних користувачів з народними прислів’ями, приказками про поета , діти розповіли   улюблені вірші , а в кінці  біля портрету портрету Т.Шевченка та букету вербових котиків діти заспівали пісню про весну.
          Всеукраїнський тиждень дитячого читання залишається найпопулярнішим святом шкільних весняних канікул, святом. яке пов’язане з книгою. В рамках тижня працівники Узинської бібліотеки для дітей запропонували   юним користувачам  цікаві заходи, а саме :
          свято книги «У світ захоплень і натхнення мене ти, Книго, проведи». Свято розпочалося вступним словом бібліотекаря Сем‘янівської Л.В.,  діти віршами вітали Книгу з іменинами. Коровіна В.А. зачитала листи та телеграми від казкових героїв, а також провела інтелектуальну гру «Розумники та розумниці».
           Родзинкою свята була зустріч з місцевою поетесою Тетяною Царенко, яка  повідала про свій життєвий шлях,  а також познайомила дітей з  авторськими  книгами «Чудасія», «Чаклун Лісовик», «Чому Цапа звати Цапом» та подарувала ці книги бібліотеці. З задоволенням юні читачі слухали веселі вірші, які читала   поетеса.
          Свято продовжила інсценівка,  яка вчить  шанувати  книгу,  її  підготували  учні  4 класу ЗОШ №1, байдужих не залишилося.  
          На свято зустрічі птахів «Летять жайворонки до рідної сторонки» до бібліотеки завітали учні 2 класу  ЗОШ №2. Діти співали веснянки, розповідали вірші про перелітних птахів. Із розповіді бібліотекарів дізналися багато цікавого про пернатих друзів,  про  пам ‘ятники, які встановлені птахам. 
        Увагу користувачів бібліотеки привернула  яскрава виставка малюнків «Повертаються птахи до рідного краю» .
             Закінчився тиждень   голосними читаннями  «Читають усі".  В цей день читальний зал гудів, як вулик. 
             Всеукраїнський тиждень дитячого читання подарував дітям радість спілкування, натхнення, пізнання нового і цікавого.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації