середу, 7 червня 2017 р.

Молодь досліджує невідомі сторінки історії


 17 березня виповнилося 100 років від початку національно-визвольного руху в Україні. В зв’язку з цією подією 2017 рік в Україні оголошено Роком Національно-визвольної революції 1917-1921 років. Період цієї революції був насичений важливими політичними подіями. А, саме, розпочалася гостра політична боротьба за незалежність України, за її державність.
  У бібліотеці с. Піщана в рамках Року української революції розгорнуто виставку історичної пам`яті «Україна у вирі національно-визвольної революції».
 А нещодавно відбувся «круглий стіл» «Українська революція 1917-1921 рр.: здобутки і прорахунки у державотворчому процесі», підготовлений вчителем історії і бібліотекарем сільської бібліотеки.
    Юнацтво, а саме, дев`ятикласники Піщанського НВО обговорили низку питань щодо історії Української революції. Зокрема, доповідачі висвітлили процес розвитку промисловості, книговидавничої справи, створення державної символіки.
   Особливу увагу бібліотекар звернула на одну із трагічніших сторінок історії  - загибель 300 юнаків та сотні вільних козаків у бою під Крутами, а також проголошення Акту возз`єднання Української Народної Республіки й Західноукраїнської народної республіки, яке відбулося 22 січня 1919 року на Софіївській площі у Києві. У рамках заходу експонувався перегляд літератури «Українська книга на перехресті історії», де були представлені рідкісні видання з фонду бібліотеки.
  Наприкінці заходу вчитель історії Наталія Олександрівна висловила думку , що отримана інформація може бути використана ними на практиці під час підготовки навчальних занять із суспільствознавчих дисципліні виховних заходів.
О.Д.Кошенко зазначила,що пройшовши тернистий шлях до свободи, Україна вибудувала свою незалежність. Але ідея національної єдності й сьогодні є вкрай актуальною.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації