четвер, 25 травня 2017 р.

Сільська бібліотека – територія творчості

 В багатьох бібліотеках  Білоцерківського району  збираються талановиті сільські діти, які займаються самодіяльною творчістю. В цьому їм допомагають сільські бібліотекарі - хто своїми силами, а хто запрошує народних майстринь, які передають свої знання дітям.
У бібліотеці села Яблунівка  ще з осені 2016 року працює творча майстерню, яку веде  фахівець зі стажем, педагог і надзвичайно талановита жінка – Гордієнко Надія Олександрівна.
 І хоч проживає Надія Олександрівна в сусідньому селі Городище – Пустоварівка, вона відгукнулась на пропозицію завідувачки сільської бібліотеки с. Яблунівки Людмили Павлівни Глущенко займатися із юними користувачами бібліотеки.
Надія Олександрівна довгий час працювала учителем ручної праці в Городище-Пустоварівській школі. Зараз вона на пенсії, але бажання творити в неї дуже велике, тому Людмила Павлівна   запросила її до співпраці і надала приміщення бібліотеки.
  Цікаво було спостерігати, як  під контролем фахівця, створювались красиві речі. Діти після уроків  зустрічали Надію Олександрівну з автобуса, по дорозі до бібліотеки наввипередки розповідали всі свої новини, а коли вмощувались на стільцях, замовкали, бо починали працювати.
 І ось травень 2017, в приміщенні бібліотеки просторо і комфортно,( адже в зимовий час діти всі юрбилися в кімнаті Інтернет – центру, де хоч і тісно, але тепло)
  «А чи будете ви відвідувати заняття влітку», - запитує завідуюча бібліотекою. Всі хором відповідають: «Так!», а Надія Олександрівна лише усміхається, бо вона теплом свого серця змогла запалити ці юні сердечка і вони її дуже полюбили.
 Наступного дня діти біжать до бібліотеки і навперебій розповідають, як вони виготовляли корзинки, квіти, сувеніри і беруться за пошуки в журналах цікавих поробок, щоб використати їх  на наступних заняттях.
  На сьогодні творчу майстерню відвідує 8 -10 дітей,  вони почуваються в бібліотеці як вдома. А дорослі створюють умови для дітей і прагнуть допомогти пробудитись тим росточкам творчості, яка живе в душі кожної дитини.
 


    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації