вівторок, 7 лютого 2017 р.

«Всім серцем любіть Україну свою - і вічні ми будемо з нею!»

Патріотичне виховання - це сфера духовного життя, яка проникає в усе, що пізнає, робить, до чого прагне, що любить і ненавидить людина, яка формується.
                                                                                                 В. О. Сухомлинський

На сьогодні, як  перед нашою державою в цілому, так і перед бібліотечною галуззю зокрема,  стоїть відповідальне завдання - виховання у нації почуття патріотизму, формування особистості на засадах духовності, моральності, толерантності.
Основна ідея патріотичного виховання полягає у мотивації громадянської активності молодого покоління, що стане запорукою небайдужості як сьогоднішнього, так і прийдешніх поколінь громадян.
Національно-патріотичне виховання, популяризація літератури з даної тематики в бібліотеках покликані забезпечити морально-політичну і практичну підготовку до виконання священного обов’язку – захисту незалежної України, військової служби в Збройних Силах України.
Завдання бібліотек району – націлювати користувачів на те, що патріотизм – це любов до України, до свого народу, виховувати відчуття гордості за минуле і сьогодення країни, утверджувати  в свідомості об’єктивну оцінку ролі українського війська в українській історії, спадкоємності розвитку Збройних Сил у відстоюванні ідеалів свободи та державності України, її громадян від княжої доби, Гетьманського козацького війська, військ УНР, січових стрільців, воїнів УПА до часів Незалежності, Майдану, героїв Небесної Сотні та зони АТО.
Бібліотечні фонди району одержали в подарунок від письменника-краянина, голови Київської обласної організації НСПУ Гая А.І. 2000 примірників книг із серії «Бібліотека українського патріота», які висвітлюють нагальні події в зоні АТО, за що висловлюємо йому щиру подяку. Також до фондів сільських філій надійшли видання патріотичного спрямування з обмінно-резервного фонду Національної парламентської бібліотеки України та Київської обласної бібліотеки для дітей.
Представляємо увазі жителів району літературу патріотичної тематики, якою поповнилися сільські книгозбірні:Голобородько В. «Летюче віконце»; Горліс-Горський Ю. «Холодний Яр»;  Кокотюха А. «Червоний», «Справа  отамана Зеленого»; Матіос М. «Солодка Даруся», «Майже ніколи не навпаки»; Старицький М. «Останні орли»; Талан С. «Розколоте небо»; Лойко С. Аеропорт; Торба В. «Я – свідок. Записки з окупованого Луганська»; Семенченко М. «Катастрофа і тріумф: Історії українських героїв»; «Героям Слава:Розповіді для дітей про героїв фронту і тилу»; Антонов-Овсеенко А. «Три войны России с Украиной»; Шкільник М. «Україна у боротьбі за державність в 1917-1921 рр.»; Мейс Дж. «Матеріалізація привидів»; «1933: «І чого ви ще живі?»»; Тиліщак В. «1930. У.С.Р.Р. Повстання»; Стражний О. «Менталітет Майдану»; Кульчицький С., Якубова Л. «Триста років самотності: український Донбас у пошуках смислів і Батьківщини»»; «Крим, який ми любимо»; Березовець Т. «Анексія: острів Крим:Хроніки «гібридної війни»»; Миронова В. «Люди Донбасса: жизнь сначала».
Запрошуємо читачів Білоцерківщини до центральної районної бібліотеки та сільських філіалів  ознайомитися з новими книгами, поповнити свої знання досі невідомими, по новому осмисленими фактами з історії нашої держави.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації