пʼятницю, 10 лютого 2017 р.

Подорож в історію Білої Церкви

    БІла Церква – місто з цікавою багатовіковою історією, великим туристичним потенціалом.
    Замкова гора – історична перлина міста з багатьма таємницями і загадками, які тільки почали відкриватися, зокрема і під час розкопок, що передували будівництву  Храму Святого Георгія Побідоносця.
 На початку лютого, у  складі групи співробітників відділу культури і туризму Білоцерківської районної державної адміністраціі, працівники Білоцерківської центральної районної бібліотеки  відвідали Храм Святого Георгія Побідоносця, який величаво повстав на Замковій горі, як символ Білої Церкви.
   Надзвичайно цікаву екскурсію провела виконавчий директор благодійного фонду Костянтина Єфименка Олена Дмитрівна Ткач, захоплююче розповідаючи про історію міста, ідею побудови храму, знахідки археологів.
Ґрунтуючись на плани виявлених археологами фундаментів і зовнішній вигляд типових давньоруських храмів
XI-XIII ст., храм почали будувати в 2011 році, спираючись на його багатовікову історію. Тут, ще в далекому одинадцятому столітті (в 1032 р.) Київський князь Ярослав Мудрий заклав храм і дитинець міста Юр'єва.
Історично це - центр міста, так як в далекі часи навколо Замкової
гори було поселення. Після спалення міста на горі залишилися лише руїни церкви Святого Георгія. За легендою, саме ця білокам'яна церква і дала місту нинішню назву.
   І хоча  в храмі тривають оздоблювальні роботи, враження від перебування в ньому неймовірні. У підвальному приміщенні  планується відкриття музею Замкової гори з експозицією знахідок, знайдених під час розкопок.
    На Замковій горі буде функціонувати цілий історичний комплекс, який стане туристичною візитівкою міста.





   



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації