вівторок, 21 лютого 2017 р.

Слава героям, що боронять Україну!


 У  Яблунівці, як і по всій Україні, в  середині лютого вшановують героїв. У школі відбувся патріотичний захід  «Слава героям, що боронять  Україну!», підготовлений завідуючою сільською бібліотекою Глущенко Л.П. спільно з заступником директора по виховної роботи Гуцал І.В.  та музичним керівником Южовою В.П.
У першій частині діти - учасники заходу, розповідали про Небесну сотню та її роль в новітній історії незалежної України.
Другу частину, присвячену воїнам АТО - односельцям, підготувала завідуюча бібліотекою  Глущенко Л. П.
У бібліотеці створено інформ-досьє «Воїни світла - наші односельці». Їх на сьогодні є 12, один з них Рачинський Олександр – загинув в зоні АТО. 
 Людмила Павлівна розповіла про кожного з них, спираючись на матеріали, які  постійно надають родини воїнів. Фото та відео, що найпереконливіше розповідають про військові події на Сході, принесли самі вояки.. Завідуюча бібліотекою закликала дітей стати волонтерами і допомагати їй у зборі матеріалу про воїнів.
   З великою зацікавленістю слухали не тільки діти, а й учителі про родину Вдовіних, де дядько Володимир пройшов АТО з самого початку, а потім готував до служби свого племінника Яценка Руслана. Руслан підписав контракт і з осені 2015 року перебував в зоні АТО, був учасником подій на Світлодарській дузі, а згодом, вступив до Львівської військової Академії сухопутних військ імені Петра Сагайдачного, де зараз і навчається.
Ще донедавна Руслан бігав коридорами рідної школи. Вчителі та однокласники пам`ятають його чарівну посмішку і добрий гумор. Сьогодні ми горді з того, що поруч з нами зростав справжній патріот та майбутній захисник України  нового покоління українців.
  Саме Володимир Вдовін, який має дві контузії під Дебальцево, та його племінник Руслан зняли для нас відео , як старші військові вчать молодих військової науки. Діти  дуже уважно слухали розповідь  і надіються на зустріч із земляками-героями.
Нікого не залишили байдужим вірші з книги «Донбас одумайся!», яку  привезена з Краматорська Глущенко Л. та  вірш учня 11 класу Степана Чубенка, якого закатували сепаратисти  під Донецьком . 
Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблого героя Олександра Рачинського і всіх, хто поліг за волю України.
  А на завершення у виконанні ансамблю прозвучала   пісня- молитва за українських воїнів.

          .

    

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації