середу, 22 червня 2016 р.

Життя, осяяне красою


  
    22 червня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся слайд-вернісаж під назвою «Життя, осяяне красою», приурочений до 75-річчя з дня народження непересічної людини, чудового художника – Олега Кіндратовича Безвербного, який упродовж багатьох років був щирим другом колективу бібліотеки. Подаровані ним картини заворожують кожного, хто переступає поріг читального залу. Цей захід – своєрідна данина пам’яті самобутньому митцеві, у творах якого звучить глибока поезія, справжній гімн красі природи рідного краю.
    Ведуча, бібліотекар Алла Анатоліївна Носовська, розповіла про основні віхи життя 
О.К. Безвербного, дала стислу характеристику його творчості, спираючись на численні відгуки відомих діячів культури.
  Працівники бібліотеки поділилися особистими спогадами про Олега Кіндратовича як надзвичайно світлу, скромну, щедру, безмежно віддану мистецтву людину. Найбільше враження на присутніх справив душевний виступ провідного методиста Юлії Віталіївни Харченко.
  Музична відеопідбірка картин О.К. Безвербного дійсно захопила глядачів. Пройнятися помислами художника, усвідомити нове у, здавалося б, добре знайомому – це справжнє свято! Свято душі, свято думок і почуттів.
  Також Алла Анатоліївна ознайомила аудиторію з окремими полотнами одного з найталановитіших учнів художника – його старшого сина Ігоря Олеговича Безвербного, який творить чудові пейзажі. У них відчувається батьківська школа, але вони індивідуальні, яскраві й самобутні. Отже, в Олега Безвербного є гідні спадкоємці, що й сьогодні продовжують, примножують і творять високе мистецтво.
    У своїх роботах О.К. Безвербний прагнув не передати з фотографічною точністю зовнішній вигляд природи, а сказати щось своє, заповітне, власною мовою, донести нащадкам правду про свою землю, свій час і про себе. Кожна його картина – це ще одна ланка духовного ланцюга поколінь, які мусять зберігати непереборний потяг до істинного, вічного, прекрасного.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації