понеділок, 14 березня 2016 р.

Звучать Шевченкові слова

 
   11 березня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці для членів клубу читачів «Перлина» було проведено усний журнал «Звучать Шевченкові слова», приурочений до 155-ї річниці з дня смерті поета.
   Першу сторінку журналу ведуча заходу, бібліотекар Т.В. Шишка, розпочала словами: «В історії залишаються імена, які з гордістю вимовляє, пам’ятає і шанує все людство. До них належить й ім’я видатного українського поета Т.Г. Шевченка. Весь свій талант він присвятив служінню народові». Присутні ознайомилися з основними етапами життя і творчості митця.
   Друга сторінка була присвячена Шевченковому «Кобзарю» – книзі, яку наш народ поставив на перше місце серед успадкованих із минулого національних духовних скарбів.
   З третьої сторінки члени клубу дізналися про жінок, які залишили свій слід у серці Т.Г. Шевченка та відіграли роль у драмі його кохання. Адже, як підкреслила ведуча, він завжди плекав мрію про святу, щиру любов, і здавалося йому, коли він обізветься з неповагою навіть про сторонню йому жінку, він образить все своє почуття, свою мрію, свою майбутню дружину – друга. Тарас Григорович ніколи не нарікав, але в житті йому не поталанило. А йому хотілося простого людського щастя.
   Упродовж заходу прозвучали вірші Т.Г. Шевченка у виконанні В.Д. Орлової, Ю.В. Харченко,     В.Д. Залуцької, М.А. Герасименко, Л.М. Мовчан, А.А. Носовської.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації