вівторок, 27 жовтня 2015 р.

Будь благословенна, Київщино, рідна й дорога

 
    23 жовтня, в рамках Дня інформації, приуроченого до обласного свята Київщини, у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл «Будь благословенна, Київщино, рідна й дорога». У заході взяли участь: начальник відділу молоді та спорту Білоцерківської районної державної адміністрації Надія Михайлівна Крилевець, працівники відділів культури та туризму, молоді та спорту, а також колектив бібліотеки.
    Ведуча, завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан виступила з вітальним словом та наголосила, що віднині відзначення свята Київщини стане для бібліотеки доброю традицією, постійно збагачуючись новими барвами, набуваючи оригінальності та яскравості. Так, у майбутньому планується залучення до святкових заходів мистецьких колективів, організація виставок дитячої творчості тощо.
    Бібліотекар Тетяна Володимирівна Андрієвська  зробила короткий екскурс в історію Київської області, нагадала прізвища найвідоміших її уродженців та багатьох знаних людей із інших країв, для яких Київщина стала рідною домівкою. Також у своєму виступі Тетяна Володимирівна охарактеризувала поступ Київської області в галузях промисловості та сільського господарства, підкреслила, що завдяки вигідному географічному положенню, щедрості землі,  таланту і праці людей Київщина завжди була і залишається однією з найрозвинутіших областей України.
    Після виступу присутні мали змогу проявити та поглибити власні знання, взявши участь у тематичній вікторині. 
    Бібліотекар Алла Анатоліївна Носовська підготувала повідомлення про цикл телефільмів «Київщина туристична», присвячений археологічним, історичним, архітектурним і культурним пам’яткам Київської області, та запропонувала увазі гостей один із фільмів циклу – «Туристичними маршрутами Білоцерківщини».
    На завершення зустрічі Світлана Володимирівна побажала усім присутнім берегти і шанувати культуру Київщини, її традиції, постійно пам’ятати, що столична область завжди була взірцем для інших, провідною в державі. Саме на цій землі протягом віків відбувалися події, в яких вигартувався український народ, сформувалися засади і традиції української державності.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації