четвер, 15 жовтня 2015 р.

Козаку найперше – воля, козаку найперше – честь



У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулося яскраве дійство «Козаку найперше – воля, козаку найперше – честь», приурочене до свята Покрови Пресвятої Богородиці, яке відзначають також як День Українського козацтва та День захисника України. На захід завітали школярі села Озерної.
Завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан ознайомила присутніх з історією Свята Покрови, народними традиціями та прикметами, пов’язаними з ним. Другу частину виступу було присвячено волелюбним людям, які вважали Пресвяту Богородицю своєю особливою покровителькою, лицарям честі й безстрашним захисникам Батьківщини – українським козакам.
Чудовий музичний подарунок до свята підготували учні Білоцерківської школи мистецтв №5  Владислав Мазур та Анжеліка Фіялко, завороживши присутніх проникливим вокалом та чарівними звуками бандури. Недаремно саме бандуру цінували на Січі нарівні з гострою шаблею і добрим конем.
Бібліотекар Тетяна Володимирівна Андрієвська запропонувала дітям інтелектуальні конкурси: «Козацьке ерудит-лото», «Закінчи прислів’я», «Переклади слово українською».
Проявити не лише знання, а й силу та спритність гості могли у веселих «Козацьких розвагах». На дітей чекали найрізноманітніші змагання: перетягування каната, стрибки в мішках, конкурси «Гопачок», « Хто більше візьме каштанів», «Варимо борщ» та ін. Незважаючи на похмуру погоду, в читальному залі було сонячно від дитячого сміху та справжнього козацького завзяття.
Після цього Світлана Володимирівна урочисто зачитала присутнім «Заповіді козаків нащадкам» та побажала дітям міцного здоров’я, миру, а також, щоби кожен із них своїми вчинками і добрими справами постійно доводив, що козацькому роду нема переводу.
Завершилося свято пригощанням традиційними українськими варениками.

Дякуємо за допомогу в організації свята:
бібліотекарю села Озерної Валентині Володимирівні Шутенко;
організатору виховної роботи загальноосвітньої школи села Озерної Галині Миколаївні Янишевській;
вчителю початкових класів загальноосвітньої школи села Озерної Наталії Анатоліївні Трохимчук;
викладачу Білоцерківської школи мистецтв №5 Тетяні Василівні Мазур. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації