середу, 21 жовтня 2015 р.

Молодь України на передньому краї історії

У жовтні 2015 року відзначається 25-а річниця проведення у місті Києві Студентської революції на граніті  - масової студентської акції громадянської непокори, спрямованої на захист національних інтересів Українського народу,

 16 жовтня бібліотекою села Трушки (Лазаренко Н.М.) разом із школою (Масалова С.О.) провели молодіжне обговорення «Молодь України на передньому краї історії», з метою вшанування патріотизму і мужності молоді у відстоюванні своєї громадянської позиції.
 Юнаки і дівчата, які завітали на захід, дізнались багато цікавого про події, які відбулися в Україні 2-17 жовтня 990 року, а саме, що рушійною силою Революції на граніті були не політики, а студентська молодь, яка стала на захист прав, свобод і національних інтересів українського народу .
  До речі, вчитель історії Трушківської ЗОШ 1-3 ступенів Масалова С.О. була очевидцем тих подій і, навіть, приймала участь у Революції на граніті. У 1990 році вона навчалась на 4 курсі Державного педагогічного інституту. Світлана Олександрівна детально розповіла, що відбувалося на майдані Незалежності: як студенти голодували, які вимоги висували.
 Трушківські старшокласники  ще раз переконалися у тому, що боротьба за незалежність України не припинялася ніколи , а на передньому краї  цієї боротьби виступала молодь.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації