пʼятницю, 7 грудня 2012 р.

     Читач і читання в контексті часу

     Криза читання проблема, яка активно обговорюється книговидавцями, бібліотекарями, вчителями, батьками, психологами. 
    На початку грудня відбувся районний семінар бібліотечних працівників «Читач і читання в контексті часу».
Відкрила семінар Людмила Володимирівна Зінченко, директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи та зупинилась на положеннях Концепції Державної цільової програми підтримки та розвитку читання на період до 2015 року. Тема «Формування активного читача в бібліотеці» була піднята в консультації провідного методиста по роботі з дітьми ЦРБ Ю.В.Харченко. Кожен бібліотекар отримав комплект методичних матеріалів за тематикою семінару та ознайомився з інформаційними теками: «Інноваційні форми роботи бібліотеки», «Україна читає дітям» (в рамках Національного проекту) та ін. 
    Значний інтерес викликав огляд професійної періодики, у якій висвітлений досвід бібліотечної спільноти України та зарубіжжя з проблем вирішення кризи читання, зроблений завідувачкою відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ Л.А. Савич. Про «Вирішення проблеми дитячого читання з погляду бібліотекарів, вчителів і батьків» йшла мова на діловому спілкуванні в рамках «круглого столу». На практичному занятті відпрацьовано методику проведення інтерактивного заходу «Жива бібліотека».
    Родзинкою семінару стала зустріч-спілкування з письменником-краянином, членом НСПУ, лауреатом численних літературних премій А.Д. Гудимою. Працівники відділу обслуговування презентували чотири нових книги письменника. Читачі Білоцерківщини матимуть змогу познайомитися з новими творами письменника, адже учасники семінару придбали їх для сільських бібліотек з автографом А.Д. Гудими.
На сьогодні перед бібліотеками району постало завдання різноманіттям форм і методів долучитися до вирішення проблеми читання, популяризувати книгу як джерело розвитку інтелекту, мислення, почуттів.
 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації