середу, 6 червня 2012 р.

      Костянтин Георгійович Паустовський
                    – історія та сучасність


      30 травня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл «Майстер ліричної прози» до 120-річниці з дня народження Костянтина Георгійовича Паустовського, коріння якого виходить із благодатної Білоцерківської землі.
       На свято завітали: голова Українського товариства російської культури «Русь», відома письменниця, член НСПУ – Тетяна Миколаївна Шарова; член міжнародного товариства Паустовців – Кушніренко Любов Петрівна; кандидат історичних наук, доцент БНАУ – Кашкін Борис Йосипович; член президії Українського фонду культури, Заслужений працівник культури України – Кульчицький  Анатолій Іванович та бібліотекарі району. 



              Бібліотечні працівники, затамувавши подих, слухали розповідь Тетяни Миколаївни про життєвий та творчий шлях Костянтина Георгійовича, яка навела цікаві факти біографії письменника, описані у книзі «К.Г. Паустовский о времени и о себе», укладачі Т.М. Шарова та В.Є. Кондратюк.

 
         
 Б.Й. Кашкін розповів про історію роду Паустовських та  історичний час, в якому жив і творив письменник. У виконанні  А.І.  Кульчицького прозвучали авторські пісні про Білоцерківщину та романси, які виконувались у родині Паустовських.
Л.П. Кушніренко познайомила присутніх з цікавими матеріалами, пов’язаними з діяльністю міжнародного об’єднання, яке шанує творчість Паустовського. Від імені бібліотекарів району слова захоплення та щирої вдячності висловила завідуюча бібліотекою села Мала Вільшанка Любов  Олександрівна  Захожа.



     




 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації