понеділок, 30 листопада 2020 р.

Планово-звітна кампанія: що попереду?

Добігає кінця  такий непростий для всіх 2020 рік. Закінчує свою діяльність, в якості центральної районної, Білоцерківська центральна районна бібліотека.

В кожній утвореній громаді Білоцерківського району, згідно рекомендацій, має утворитися  головна бібліотека, яка буде організаційним-методичним центром для бібліотек цієї громади. Та попри зміни, які відбуваються і в бібліотечній сфері, процес планування  та звітування проходить в традиційному форматі. Адже бібліотеки ще не передані в новоутворені громади.

 Працівники відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ підготували практикум «Особливості планування бібліотек Білоцерківської районної ЦБС на 2021 рік та звітування за 2020 рік», який проходив для бібліотекарів, які мають можливість виходити в Інтернет, на платформі

ZOOM. А їх колеги, які не мають такої можливості, відвідали практикум, який відбувся в Білоцерківській центральній районній бібліотеці з додержанням усіх умов безпеки.

Про перебіг планово-звітної кампанії 2020 року розповіла Людмила Савич, завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ.

Своїми рекомендаціями, як ефективно можна використати Календар знаменних і пам’ятних дат на 2021 рік при підготовці плану роботи, поділилася Ганна Моцна, провідний бібліограф ЦРБ.

Про важливість підведення підсумків руху документальних фондів бібліотек району у 2020 та порядок передачі їх у новостворені громади наголосила Леся Кузьменко, завідувачка відділу комплектування та обробки літератури ЦРБ.

Під час практичного заняття «Звітування бібліотеки про роботу за 2020 рік в умовах пандемії COVID-19», була відпрацьована модель звітування кожної бібліотеки. Також постало питання пошуку джерел фінансування передплати періодичної преси для бібліотек, які ще не увійшли до нових структур. Звичайно, в непрості часи, як і в попередні роки, багатьом книгозбірням допомогу надають благодійники.

Та попри все, зазначила Людмила Зінченко, директор ЦБС, ми залишаємося оптимістами і віримо, що попереду бібліотеки жде модернізація та надаватимуться якісні послуги жителям громад.

Людмила Савич, завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ

  

 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації