середу, 25 липня 2018 р.

Сучасна бібліотека в сучасній громаді


Липень - пора відпусток.. Але це не зупинило бібліотечних працівників провести час із користю, відвідавши виїздний семінар "Сучасний користувач в сучасній бібліотеці". 
Цього разу працівники відділу методичної і бібліографічної роботи Білоцерківської центральної районної бібліотеки запросили колег до Терезинської селищної бібліотеки. 
За останні два роки бібліотека кардинально змінилася. Стараннями селищного голови у бібліотеці профінансовано ремонт, нові меблі, комплект ком`ютерної техніки. 
Приємно і затишно відвідувачам,  завітавши на хвилинку, зануритись на декілька годин в пошуки "своєї "книги , посидіти за комп`ютером або ж пограти в шахи.
А як цікаво дітворі готувати нову лялькову виставу. Або ж створювати неповторну витинанку.
Тягнуться терезинці до бібліотеки, бо знають, що там їх зустріне професіонал свої справи Ніна Григорівна Ільченко. Ще б пошукати такого фаната свого селища, як Ніна Григорівна, справжнього краєзнавця. Бібліотечні працівники були приємно вражені ентузіазмом та допитливістю колеги. 
Мало хто знає, яких зусиль доклала Ніна Григорівна, щоб систематизувати, викласти багаторічний архівний матеріал про терезинську школу та її випускників в нею ж профінансовану книгу "Будинок вікнами в дитинство", яка згодом розійшлася серед земляків "як пиріжки". Багато цікавинок повідала господиня учасникам зібрання.
Приємно було поспілкуватися бібліотекарям із селищним головою Володимиром Антоновичем Гаєвським, який багато зробив для того, щоб жителі селища одержували різноманітні соціальні послуги, в тому числі і дозвіллєві. 
Про новітні форми роботи, які можна запропонувати користувачвм публічної бібліотеки, розповіла  завідувачка відділу обслуговування центральної районної бібліотеки Світлана Володимирівна Куштан.
Слайд-консультацію підготувала для працівників бібліотек району завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи ЦРБ Людмила Антонівна Савич.
Про компетентність та професіоналізм бібліотекаря як важливий фактор збереження бібліотеки в умовах децентралізації, говорила завідувачка бібліотеки села Потіївка Світлана Миколаївна Соколенко.
Про складні процеси становлення громади і місце в них закладів культури розповіла завідувачка Матюшівської сільської бібліотеки Фурсівської територіальної громади Любов Володимирівна Шутенко.
Підсумовуючи роботу семінару, директор Білоцерківської районної ЦБС Людмила Володимирівна Зінченко наголосила, що на Білоцерківщині розпочався пошук оптимальної моделі співпраці Центральної районної бібліотеки, як методичного центру, з новоутвореними громадами.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації