середу, 4 квітня 2018 р.

Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе


  2 квітня 2018 року в приміщені Пищиківськії сільській бібліотеці було організовано дитячий  – розважальний  захід під назвою «Книга – це віконце, через яке діти бачать і пізнають світ і самих себе.»
Щороку – 2 квітня, в день народження великого казкаря Г. К. Андерсена, весь світ відмічає Міжнародний День дитячої книги (ICBD).
   Бібліотекар Садовська К.М. розповіла присутнім про історію виникнення свята.
   


   Це свято з’явилося за ініціативи видатної діячки світової літератури для дітей Елли Лепман - організатора Міжнародної ради з дитячої книги (IBBY). Сьогодні це найавторитетніша організація в світі, яка об’єднує письменників, художників, літературознавців та бібліотекарів більше 60 країн світу. У 1967 році Е. Лепман домоглася, щоб рішенням ЮНЕСКО 2 квітня – день народження Г. К. Андерсена - став Міжнародним Днем дитячої книги. Тим самим підкреслила величезне значення письменника та роль дитячої книги у духовному й інтелектуальному розвитку нових поколінь земної кулі. .
    Діти із задоволенням знайомилися із дитячими книжками та казками які розповідали бібліотекар та вихователька ДНВЗ «Казка» Бабенко В М.
   Дітлахи охоче розповідали казки, які вони знають та інсценували ролі героїв казки. На заході були присутні вихованці ДНВЗ «Казка», бібліотекар Садовська К.М., вихователь Бабенко В.М.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації