четвер, 13 квітня 2017 р.

Зоряний син Білоцерківщини



До Всесвітнього дня авіації і космонавтики у Вільнотарасівській бібліотеці-філії № 11 відбулася історична панорама "Зоряний син Білоцерківщини: П.Р. Попович"
Юних користувачів бібліотеки, учнів 1-3 класів Вільнотарасівської ЗОШ познайомили із видатним українцем-краянином  Павлом Романовичем Поповичем.
До дітей звернулася  секретар  сільської  ради  Демківська Н.І., яка розповіла біографію першого українського космонавта П.Р.Поповича,  нашого земляка. В ході розповіді діти дізналися цікаві факти життя малого Павла: як пережив голодний 1933 рік, що у воєнні роки німець,  який був на постої у Поповичів, змушував Павла вчити німецьку мову досить жорстокими методами, а саме - якщо хлопець не давав відповідь на питання німецькою, його били, а коли у 1943 році окупанти стали примусово вивозити молодих чоловіків та юнаків на роботи в Німеччину, Павло перевдягався у дівчину і ховався у саморобному підвалі.
А ще діти упевнилися, що до  зіркового польоту в космос у 1962 році, Павло пройшов нелегкий шлях.        
Бібліотекар Лисак Р.Ю. підготувала малим користувачам відео " Перший український космонавт  П.Р. Попович здійснив політ у космос", а також загадки на тему космонавтики.
 До  уваги  читачів, які відвідали в цей день бібліотеку,  був розгорнутий перегляд цікавої та пізнавальної літератури " Україна  та  історія   світової  космонавтики

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації