пʼятницю, 14 квітня 2017 р.

Всеукраїнська науково-практична конференція "Бібліотека і книга в контексті часу" про реформування бібліотечної галузі


У Національній бібліотеці  України ім. Ярослава Мудрого за сприяння Міністерства культури України 6-7 квітня відбулася X Всеукраїнська науково-практична конференція «Бібліотека і книга в контексті часу». Тема року: «Бібліотеки України в контексті євроінтеграційних процесів».
У роботі конференції взяли участь спеціалісти Білоцерківської центральної  районної бібліотеки: завідувачка відділу методичної і бібліографічної роботи  Людмила Антонівна Савич та провідний бібліограф Ганна Миколаївна Моцна.
На конференції  було піднято та обговорено багато проблемних питань реформування галузі в умовах децентралізації.
Під час засідання «Реформа децентралізації як чинник структурних  змін у бібліотеках України» про напрацювання, виклики та нові можливості говорили у своїх виступах Ю.А. Рибачук  - заступник Міністра культури України, Л.С. Нікіфоренко – начальник управління з питань мовної політики та літератури Міністерства культури України, І.В.Френкель – радник Міністерства культури України, координатор сектору Культура  Проектного офісу секторальної децентралізації  Національного проекту  «Децентралізація», Т.І.Вилегжаніна – генеральний директор Національної бібліотеки України ім. Ярослава Мудрого, заслужений працівник культури України та доповідачі із регіонів України.
Наступного  дня відбулися паралельні заходи: «Бібліотеки України: інновації, координація. ефективність», «Професійна компетентність бібліотекарів і формування нового іміджу публічної бібліотеки» та круглий стіл "Стратегія розвитку бібліотек України в умовах децентралізації"





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації