вівторок, 25 квітня 2017 р.

Славиться Білоцерківщина молодими талантами


        На Великодні свята в Києві  відбулося  підведення підсумків та нагородження переможців Всеукраїнського літературного конкурсу «Ми – діти твої, Україно».
 Дитячий літературний конкурс імені кримського поета Данила Кононенка «Ми - діти твої, Україно»  покликаний розкривати та підтримувати молоді таланти, набув всеукраїнського масштабу.  Талановиті діти з усієї України змагалися у трьох номінаціях: «поезія», «проза» та «публіцистика». Цього року участь у конкурсі взяли понад 100 старшокласників. Фіналістами стали 15 учасників. Усі вони отримали дипломи, подарунки та грошові премії. До гурту переможців увійшли активні читачі Сухоліської сільської бібліотеки Ілона та Павло Котовщики, які отримали перші місця у номінаціях «поезія» та «проза». Конкурс ініціювала газета «Кримська світлиця»  у 1998 року. Другий  рік  конкурс проходить у Києві.  Про нього Ілона та Павло Котовщики дізналися з мережі Інтернет. Війна на сході, анексія Криму, а там проживає рідна тітка Ілони та Павла,  викликали шквал емоцій, які спонукали до написання творів, які отримали високу оцінку авторитетних членів журі.
 17 квітня  у приміщенні Театру на Подолі відбулася церемонія  нагородження  переможців дитячого літературного конкурсу «Ми діти твої, Україно». Організатори видали збірку творів конкурсантів.
 18 березня  відбувся брифінг за результатами  конкурсу. Серед учасників: Віктор Качула, голова оргкомітету конкурсу (м. Сімферополь); Михайло Сидоржевський, голова Спілки письменників України; Василь Марсюк, голова журі; Валентин Бут, власний кореспондент "Кримської світлиці" (м.Сімферополь); Ілона Котовщик, переможниця конкурсу. Вітаємо  земляків-переможців. Слід зауважити, що Ілона Котовщик активно працює у клубі «Поетичні озерця», що діє на базі  Центральної районної бібліотеки та є автором трьох поетичних збірок.  Нещодавно, Ілона та Павло Котовщики  вибороли Гран-прі обласного конкурсу  дитячої творчості «Веселкові обереги Київщини», отримали почесну грамоту та подарунки. Працівники Центральної районної бібліотеки вітають переможців, бажають  залишатись такими небайдужими і активними, зберегти дитячу безпосередність та дорослий погляд на світ, що оточує.     


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації