пʼятницю, 6 травня 2016 р.

Встеляйте квітами дороги – бійцям, що несли мир в наш край

   
  Щороку 8 травня ми відзначаємо День пам’яті та примирення, а 9 травня – День перемоги над нацизмом у Другій світовій війні. Ці дні залишаться для нас завжди затьмареними гіркотою втрат і осяяними сонцем Перемоги.
   5 травня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла година пам’яті для дорослих користувачів і молоді «Встеляйте квітами дороги – бійцям, що несли мир в наш край».
   Ведучі, бібліотекарі А.А. Носовська і Т.В. Шишка, присвятили дану зустріч насамперед колишнім дітям, які поряд із дорослими йшли дорогами війни, залишивши своє дитинство там, де закінчилося мирне життя. В їх чисті, світлі душі увійшла війна. Шановні гості, свідки тих страшних часів, поділилися гіркими, пекучими, але дійсно безцінними для наступних поколінь спогадами. 
   Війна... Скільки вона наробила горя, скільки життів забрала в небуття, скільки страждань змусила винести? Але наші воїни-визволителі усе витримали і перемогли. Перемогли тому, що відстоювали право на життя, віддали усі свої сили заради Батьківщини. Присутні вшанували скорботною хвилиною мовчання пам'ять тих, хто кожну літеру у слові «Перемога» освячував і ранами, і втратами, й життям своїм чи побратимів, всіх, кого в нас відібрала така далека Друга світова війна.
   Все далі відходять грізні роки Другої світової війни. Дорослі ж так і не навчилися берегти дитинство. Війни і в ХХІ столітті палають у світі і на миролюбній українській землі також. Без миру немає майбутнього. Тож на завершення зустрічі бібліотекарі побажали усім запрошеним спокою й радості від миру на нашій рідній землі, у нашій вільній Україні.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації