суботу, 21 травня 2016 р.

Багатолика Європа

 
   Щорічно у третю суботу травня в Україні відзначається День Європи. У цей день ми шануємо наші спільні цінності, спільну історію та, що найголовніше, наше спільне майбутнє.
   20  травня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці було проведено актуальний діалог «Багатолика Європа». На захід завітали члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів. Працівник відділу обслуговування А.А. Носовська підготувала змістовну пізнавально-розважальну програму, спрямовану на розширення знань про звичаї та традиції країн Європи, популяризацію загальноєвропейського культурного надбання. Бібліотекар запросила гостей у віртуальну подорож Великобританією, Італією та Францією. Присутні переглянули мультимедійну презентацію та документальні відеосюжети, прослухали низку цікавих фактів із історії та повсякденного життя країн європейської спільноти. Так, наприклад, ведуча навела наступний факт: якщо французи ще можуть зрозуміти, що ви не знаєте французької, то ніколи не зможуть повірити, що ви не розмовляєте англійською. Коли вони чують акцент, відразу переходять на англійську, навіть якщо людина нею не володіє. Без знання англійської мови у Франції неможливо знайти собі роботу. У зв’язку з тим, що 2016 рік оголошено Роком англійської мови в Україні, ця інформація нині є особливо актуальною, оскільки без належного знання українцями англійської мови на відповідному рівні неможлива інтеграція України до наукового, економічного та політичного простору Європи. 
   Усі запрошені охоче брали участь у тематичних вікторинах та конкурсах. Особливий азарт відчувався під час проведення конкурсу «Зашифроване послання», де кожен учасник мав можливість відчути себе героєм класичного англійського детективу. А спогади окремих членів клубу про власні мандрівки країнами Європи додали заходу невимушеності та багатоплановості. 
   Відзначення Дня Європи поступово стає справою державного значення і відіграє непересічну роль у формуванні громадської думки в Україні про місце нашої держави в європейській сім’ї народів. Сучасне завдання всіх мешканців – об’єднати зусилля у боротьбі за мир та безпечну Європу, за збереження її неоціненної спадщини.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації