четвер, 25 лютого 2016 р.

Бібліотеки як платформи популяризації інформації про Європейський Союз та євроінтеграцію України.

 
     Україні за короткий час необхідно подолати нелегкий шлях реформувань.
Багато залежить від громадянського суспільства, щоб ці процеси були незворотні. На успішне подолання шляху євроінтеграції важливий вплив мають і бібліотеки  як безоплатні соціокультурні заклади широкого доступу всіх верств населення до інформації.
  Тому бібліотечні працівники мають бути обізнаними з проблематикою, використовувати ресурси, які є у розпорядженні бібліотек.
У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся семінар «Бібліотеки як платформи популяризації інформації про Європейський Союз  та євроінтеграцію України».
   Працівникам бібліотек району відділом методичної і бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки  було запропоновано цікаву та змістовну програму. Зокрема, мультимедійна лекція-огляд «Європейський Союз: шляхи інтеграції» містила інформацію про Європейський Союз: навіщо та в який спосіб його було створено, як він функціонує, що він дав своїм громадянам і які нові виклики постають перед ним сьогодні.
   В консультації публічним бібліотекам району представлено форми та методи роботи    з популяризації матеріалів щодо Європейського Союзу та євроінтеграції України.
  З метою більш дієвого інформування  про ЄС, популяризацію європейських цінностей, підтримуючи курс України на інтеграцію в європейські структури, розглянуто досвід  організації  на базі бібліотек євроклубів для дітей та молоді.
   На практичних заняттях  продемонстровано та обговорено мультимедійні огляди: «На чому виховувалась Європа: письменники-класики», яку підготувала завідувачка бібліотеки села Матюші Л.В.Шутенко та «Сучасна європейська література», підготовлену бібліотекарем села Олійникова Слобода  Л.М.Криволап.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації