пʼятницю, 18 грудня 2015 р.

Громадянин у правовому полі: час нових підходів.

   16 грудня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл «Громадянин у правовому полі: час нових підходів».
   В заході взяли участь: Устич Юлія Петрівна - заступник голови Білоцерківської районної державної адміністрації, Криливець Надія Михайлівна - начальник відділу молоді і спорту райдержадміністрації, Стесишина Наталія В’ячеславівна - директор Білоцерківського районного центру соціальних служб для дітей та молоді, Кравченко Оксана Вікторівна - інспектор юридичного відділу апарату райдержадміністрації, Носич Сергій Анатолієвич - старший інспектор відділу молодіжної превенції Білоцерківського відділу поліції, Савчук Анатолій Михайлович - Яблунівський сільський голова та Людмила Миколаївна Поліщук - художній керівник Білоцерківського районного Будинку культури та працівники бібліотек Білоцерківського району.
    Ю.П.Устич привітала учасників круглого столу, в ході  якого вже можна підвести деякі підсумки правоосвітньої діяльності за 2015 рік та Тижня права, який проходив 7-13 грудня. 
    Людмила Володимирівна Зінченко - директор Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи наголосила, що в районі діє «Програма правової освіти населення Білоцерківського району на 2015-2018 роки». Бібліотеки району проводять значну роботу по правовому вихованню, використовуючи нові цікаві форми роботи з користувачами різних вікових груп.
   Н.М.Криливець розповіла про акції , які проводить відділ молоді і спорту. Зокрема, в листопаді стартувала акція «Здоровим бути модно», головна мета якої запровадження в молоді моди  на безпечний стиль життя.
   О.В.Кравченко у своїй доповіді показала як забезпечується в Україні тендерна рівність – соціальна рівність чоловіків і жінок, які нормативно-правові акти її регламентують.
    Н.В.Стесишина розповіла про роботу центру соціальних служб для сім`ї, дітей та молоді. «Дуже важливо», - наголосила вона, - щоб в населеному пункті була добре налагоджена співпраця між закладами та організаціями по соціальній підтримці членів громад»
    Багато питань у бібліотечних працівників виникло до старшого інспектора  С.І.Носича у зв’язку із загостренням криміногенної ситуації в деяких населених пунктах району. Цікавило також присутність як проходить реформування органів внутрішніх справ у Білій Церкві та районі.
    А.М.Савчук розповів як вирішується нагальне питання  встановлення «лежачих поліцейських» у центрі Яблунівки, де постійно травмуються жителі села із-за перевищення швидкості водіями транзитного автотранспорту.
    «Уже багато років клубні та бібліотечні працівники разом організовують дозвілля своїх односельчан і ця співпраця тільки поглиблюється. Особлива  увага приділяється
національно-патріотичному вихованню, формуванню світоглядних, морально-етичних , правових орієнтирів, духовності серед дітей та молоді», - наголосила у своєму виступі Л.М.Поліщук.
    В ході спілкування ббліотечні працівники сіл: Потіївка (Соколенко С.М.), Матюші (Шутенко Л.В), Яблунівка(Глущенко Л.П.), Межове (Стороженко М.І.), Чепиліївка  (Закрасняна Н.М.) поділилися певним накопиченим досвідом роботи.
    Напрочуд цікаво проходило обговорення книги  «Гріш ціна» молодого білоцерківського автора Віктора Осипенка . На  першу зустріч із читачем Віктор прийшов із редактором книги Галиною Невінчаною та своїми рідними.
     Бібліотечні працівники виявилися досить вимогливими читачами. Вони емоційно та обґрунтовано висловлювали свої думки про книгу, у якій піднято цілий пласт проблем, які постають перед молодою людиною на шляху її становлення як особистості.  
   Та всі були одноголосні в тому, що у Білій Церкві  з`явився талановитий письменник, який займе свою нішу в літературному процесі України.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації