понеділок, 21 грудня 2015 р.

День Святого Миколая – свято чарівне


      18 грудня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла пізнавально-розважальна програма «День Святого Миколая – свято чарівне», на яку завітали школярі с. Пилипча.     
     Хоча, здавалося б, цього дня надворі панувала зовсім не груднева погода, завдяки святковому оформленню читального залу бібліотекарям вдалося створити атмосферу справжньої зимової казки. І першим маленьким дивом, дороговказом у чарівний світ стала пісня «Казкова зима» у виконанні учениці восьмого класу Софії Андрійченко. Так, зимові свята завжди пов’язані з приємними сюрпризами, трепетним чеканням чогось надзвичайного, вірою, що все загадане здійсниться. І, звичайно ж, одним із найочікуваніших серед них є День Святого Миколая. Ведучі коротко нагадали гостям історію цього свята. Діти захоплено слухали розповідь, у якій дивовижним чином переплелися дійсність і легенда, минуле і сучасність.
      І раптом під запальну мелодію на свято несподівано завітала…Баба Яга зі скаргами на сучасну молодь. Мовляв, нині діти нічого не читають, нічого не знають, лише цілими днями грають у комп’ютерні ігри. Але під час святкової вікторини юні пилипчани довели, що вони і розумні, і кмітливі, і начитані. І скільки би не вдавалася Баба Яга до хитрощів і навіть до чарів, урешті-решт їй довелося визнати, що настав час змінювати імідж і стати добрішою. 
    А потім пролунали дзвони і до читального залу врочисто увійшов Святий Миколай з добрими побажаннями і повною торбою подарунків. Дітям було надзвичайно приємно не лише одержати гостинці, а й самим зробити подарунок поважному гостеві, виконавши вірш або пісню про Святого Миколая, красу зимової природи, любов до рідного краю. Після цього маленькі гості дали традиційну клятву Святому Миколаю, в якій провідною думкою є обіцянка «бути хорошими людьми».
       У заключній частині свята на школярів чекали різноманітні конкурси і розваги.
     На завершення зустрічі бібліотекарі побажали дітлахам зростати здоровими і щасливими, любити та шанувати традиції нашого народу як частку його душі.

     Щиро дякуємо за допомогу в організації свята бібліотекарю с. Пилипча Людмилі Павлівні Завирусі та вчителю початкових класів Тетяні Леонідівні Сакало.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації