понеділок, 27 липня 2015 р.

День Хрещення Русі – свято минулого, майбутнього й сьогодення


 27  липня, напередодні двох знаменних свят – Дня рівноапостольного князя Володимира та Дня Хрещення Київської Русі-України – у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла історична година «День Хрещення Русі – свято минулого, майбутнього й сьогодення». На захід завітали користувачі різного віку. 
 Ведуча, завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан, виступила з вітальним словом і представила присутнім поважного гостя –  кандидата історичних наук, почесного професора Білоцерківського національного аграрного університету Бориса Йосиповича Кашкіна. 
 Борис Йосипович розповів про етапи долучення Русі до християнства та зазначив, що утвердження християнства на Русі – тривалий складний процес, що розтягнувся у часі на багато століть. Адже це було прагнення прийняти не стільки нову віру, скільки нову, ефективнішу політичну ідеологію та забезпечити Русі рівноправне становище в колі християнських держав. Але хрестити Київську Русь і проголосити християнство державною релігією зміг лише князь Володимир Великий. Борис Йосипович висвітлив головні віхи життя та діяльності великого князя, намагаючись розкрити різні грані особистості одного з найвидатніших історичних діячів. Провідною думкою доповіді було визначення хрещення Русі як поворотної події в історії, у житті як наших предків, так і наступних поколінь. На завершення виступу Борис Йосипович подарував бібліотеці власні книги.
 
  Бібліотекар Алла Анатоліївна Носовська провела презентацію книжкової  виставки «Джерела вічної духовності» та зробила короткий огляд найцікавіших видань, присвячених становленню християнства в Україні. Працівники бібліотеки висловили впевненість, що до цих книг неодноразово звертатимуться усі, хто цікавиться проблемами духовності, історією та культурою нашої держави.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації