четвер, 5 березня 2015 р.

Михайло Вербицький в історії України

  



  4 березня 2015 року виповнилося 200 років від дня народження Михайла Вербицького - священника, композитора, диригента, громадського діяча, автора музики   Державного Гімну України.
    Михайло Вербицький - всесвітньовідо-мий митець, основопо-ложник професійної музики в Галичині, став одним із фундаторів національної композиторської школи України.


Композиторська діяльність Михайла Вер-бицького, поєднуючи західноєвро-пейські та національні риси, органічно увійшла в загальний процес становлення і розвитку української музичної культури. З метою виховання у дітей патріотизму, поваги до історії та державних символів України, в бібліотеці с.Сухоліси було проведено інформаційну годину «Автор гімну України». Юні користувачі познайомилися з переглядом літератури «Творець українського гімну – Михайло Вербицький» та переглянули мультимедійну презентацію по життєвий і творчий шлях М.Вербицького.Онлайн - знайомство та мультимедійна презентація "Михайло Вербиць-кий: багатогранність таланту" відбулася в  Матюшівській сільській бібліотеці  до 200 -річчя від дня народження митця. На заход  завітали  учні Матюшівської школи.  Перед переглядом  виступила вчителька української мови та літератури Віценко Ольга Тимофіївна. Вона наголосила, що Вербицький  - український композитор, хоровий диригент, священник, громадський діяч, автор гімну України "Ще не вмерла Україна", був людиною високодуховною та прогресивних поглядів. Діти дізналися про історію національного гімну України, який супроводжує українців у їх довгому шляху до незалежності.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації