середу, 11 березня 2015 р.

Словом та піснею про злободенне


 7 березня в Будинку культури села Яблунівка зібралися жителі сіл: Яблунівка та Мала Сквирка, щоб відзначити Міжнародний жіночий день та 201- річницю від дня народження Т.Г. Шевченка. Самодіяльні артисти подарували жінкам своєї громади літературно-музичний букет «Мама – символ добра і любові», у якому прозвучали найкращі пісні про жінку. До 201-ї річниці Т.Г.Шевченка була підготовлена літературно-музична композиція «Тарас Шевченко – духовний символ, що нас веде до перемоги». А напередодні юні шанувальники Шевченкового слова - Дзюман Анастасія, Лукашевич Аліна та Бутовська Надія - взяли участь у районному конкурсі читців «Ми чуємо тебе. Тарасе, крізь століття», у якому вибороли 1-ше місце в молодшій категорії та 5 березня представляли Білоцерківський район на обласному конкурсі в селищі Новосілки Києво-Святошинського району.   
    Жителі сіл Яблунівка та Мала Сквирка славили героїв, що боронять Батьківщину, вшанували пам'ять про загиблих хвилиною мовчання та молились за перемогу України в цій підступній неоголошеній війні. Також односельці зібрали своєму земляку - воїну Білобровому Є.В. 300 гривень, які передали його мамі 
А 10 березня в бібліотеку завітав командир батальйону української армії Нечипоренко О. В., який з травня 2014 року захищає Україну на Сході. Олександр Васильович пообіцяв, що найімовірніше, у травні зустрінеться з членами клубу «Патріот», бо йому є їм що розповісти. За словами Олександра : «Найбільше дух воїнам піднімала поезія Т.Г.Шевченка., тому я просив волонтерів доставляти нам більше «Кобзарів»
Це ще одне свідчення того, що Т.Г.Шевченко своїм пророчим словом піднімає патріотичний дух українців і боронить незалежність Украіни.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації