середу, 13 листопада 2013 р.

Білоцерківці толерантні до нацменшин

   4 листопада в приміщенні Білоцерківської районної бібліотеки за ініціативи відділу внутрішньої політики, взаємодії з громадськими організаціями та ЗМІ апарату райдержадміністрації та підтримки національно-культурних товариств Білоцерківщини відбувся “круглий стіл” на тему “Про участь представників національних меншин у реалізації державної політики у сфері міжнаціональних відносин”.
   Серед учасників – перший заступник голови райдержадміністрації Віталій Гринчук, заступник голови адміністрації Валентина Бачинська, доцент кафедри історії і економічної теорії БНАУ, кандидат історичних наук Борис Кашкін, Потіївський сільський голова Ольга Бурлака, Вільнотарасівський сільський голова Ольга Костина, голова громадської організації «Громада поляків Білоцерківщини» Петро Полянський, представники громади поляків, бібліотечні працівники району та інші.
    «Наш район багатонаціональний. Ми працюємо над тим, щоб кожному незалежно від національності чи віросповідання жилося комфортно, нічиї права не порушувалися, адже всі люди рівні, згідно Конституції та мають однакові права. На виконання соціальних ініціатив Президента України в районі проводиться ряд заходів, спрямованих на залучення представників національних меншин до участі у реалізації державної політики в сфері міжнаціональних відносин, дотримання їх культурних та освітніх прав. В районі не спостерігається жодних фактів расової, релігійної дискримінації. Жителі нашого району толерантні до національних меншин. Важливе питання – економічна співпраця. Сьогодні в Білоцерківському районі зареєстровано 16 підприємств, з іноземними інвестиціями. Серед них, є поляки, росіяни та інші» - у виступі зазначив Віталій Гринчук. Також, за його словами, одним із головних завдань зустрічі, було дізнатися, як живуть громади нацменшин на території району, які мають проблеми й кому потрібна допомога. Тож він закликав при виникненні будь-яких питань, обов’язково звертатися до органів влади.
   Під час зустрічі було заслухано ряд доповідей, повідомлень та виступів стосовно суспільно-політичної ситуації в Білоцерківському районі відносно забезпечення прав національних меншин, актуальних проблем міжнаціональних відносин на території району, а також організації спільних культурно-просвітницьких заходів. Зокрема, учасники “круглого столу” у своїх доповідях відзначили, що в цілому стратегічні підходи влади сприяли розвитку і зміцненню міжетнічної толерантності та міжнаціональної злагоди в районі, була підкреслена відсутність міжнаціональних конфліктів. Також говорили про важливу роль представників національних меншин у реалізації державної політики в сфері міжнаціональних відносин. За приклад наводився позитивний досвід роботи громади поляків Білоцерківщини.
   Серед пропозицій, що прозвучали під час засідання - проведення подібних “круглих столів” протягом року із залученням фахівців, які працюють в установах, діяльність яких спрямована на зменшення проявів ксенофобії та формування толерантного суспільства.
   Також цього дня в центральній районній бібліотеці відбулася книжкова виставка:«Етнічна палітра України: міжнаціональна злагода та порозуміння».





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації