середу, 29 травня 2013 р.

Соціальна підтримка юних – потреба часу

У  Білоцерківській  центральній районній бібліотеці відбувся круглий стіл «Соціальна підтримка підлітків та молоді в умовах сучасної бібліотеки». В роботі круглого столу взяли участь: С.А . Маркін, директор районного центру соціальних служб для сім’Ї, дітей та молоді;              С.А. Пермикіна, головний спеціаліст Білоцерківського  міськрайонного центру зайнятості.
Захід відкрила Л.В.Зінченко, директор централізованої бібліотечної системи , яка наголосила, що юність – складний період  у житті людини, пов’язаний з фізичним зростанням, психологічним становленням, поступовим входженням у доросле життя з усіма його складнощами та нестабільністю. На допомогу соціальній адаптації створено мережу соціальних служб для молоді, проте вони не завжди охоплюють соціальні проблеми юнаків і дівчат. Тому функції  соціально-психологічної підтримки дітей, підлітків та молоді виконують також заклади культури, особливо бібліотеки.
С.А. Маркін розповів, що  в населених пунктах району розпочали працювати соціальні працівники, наголосив на необхідності взаємодії соціальних служб та закладів освіти, культури по виведенню сімей із складних життєвих обставин.
З виступу Світлани Анатоліївни бібліотечні працівники дізналися про діяльність міськрайонного центру зайнятості на допомогу вибору майбутньої професії, працевлаштуванню, здобуттю молоддю освіти. запитуваної на ринку праці.
Про соціально-психологічну підтримку підлітків та молоді в умовах публічної бібліотеки йшлося в консультації завідувачки відділу методичної і бібліографічної роботи центральної районної бібліотеки Л.А.Савич.
Спираючись на вітчизняний та зарубіжний досвід , провідний  бібліограф ЦРБ Г.М. Моцна розповіла про волонтерський рух як одну з найефективніших форм роботи  з дітьми та молоддю. Велику зацікавленість викликала інформація про діяльність волонтерів Корпусу Миру в Україні за Проектом розвитку громад.
Ю.В. Харченко, провідний методист по роботі з дітьми ЦРБ наголосила, що бібліотеки мають стати центрами інформації, цікавого дозвілля, духовності та соціальної підтримки дітей.
Своїм досвідом роботи поділилися з колегами працівники бібліотечних закладів: Г.Ю. Маслацова (Узинська міська бібліотека для дорослих),
Л.В. Сем’янівська (Узинська бібліотека для дітей), Н.В. Куторга (с.Поправка), Л.В. Шутенко (с.Матюші) та інші.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації