пʼятницю, 17 травня 2013 р.

Тепло родинного вогнища


Кілька років тому в Україні з’явилося два нових свята – Міжнародний день сім’ї та День матері. Мамине свято відзначається у другу неділю травня, а День сім’ї – 15 травня. Зазвичай це гарні погожі дні. Розквітає природа: від пахощів та пташиного співу бринить свіже, прозоре, наповнене ніжністю і красою повітря.
На незвичайну зустріч «Тепло родинного вогнища» завітали до Білоцерківської центральної районної бібліотеки члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів. Завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан щирими словами привітала усіх присутніх: батьків, дідусів, бабусь. Адже кожна родина – це окремий світ, з його болями, тривогами і радощами. І головна посада на землі – це бути гідним сім’янином. Але немає більш необхідної, ніж батьківство. Тому на святі пролунало стільки прекрасних віршів, легенд, пісень, присвячених матері, батькові, родині у виконанні членів клубу: А.С. Сполович, О.Г. Ряднини, Л.М. Мовчан.
Швидко плине час. Ще швидше виростають діти. Відлітають з батьківської хати. Цій трохи сумній, але насправді щасливій темі (адже створюються нові сім’ї як запорука продовження і буяння роду) присвячена прониклива поезія, яку продекламувала працівник бібліотеки Тетяна Володимирівна Шишка.
Завідуючий Будинком культури селища міського типу Терезиного Іван Захарович Бондарчук поділився спогадами про власну родину, про свою багаторічну працю на ниві культури, а також – роздумами про неоплатний борг дітей перед батьками. Приємно відзначити, що Іван Захарович висловив бажання вступити до рядів клубу «Промінь надії». Доповнював свято чудовий музичний супровід – усім відомі пісні: «Родина», «Батько і мати», «Мамина коса» та ін.
Сім’я – це джерело, водами якого живиться річка нашої держави. Хочеться, щоб ця річка була повноводною і широкою, аби наша велика українська родина була щасливою і красивою.




Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації