вівторок, 7 травня 2013 р.

Хай квітне земля від роду до роду


Протягом віків людство вважало, що багатства навколишнього середовища невичерпні. Але сьогодні світ природи потребує турботи і захисту. На підтримку ініціативи Міністерства охорони навколишнього природного середовища та ядерної безпеки України і громадських природоохоронних організацій Указом Президента України  від 6 серпня 1998 року № 855/98 було встановлено свято – День довкілля. Відзначається щорічно в третю суботу квітня.

Також щорічно, починаючи з 1970 року, 22 квітня проводиться Всесвітня акція День Землі. Ця назва обєднує  різні заходи, які проводяться навесні з метою спонукати людей бути уважнішими до тендітного і вразливого довкілля планети Земля. День Землі — громадянська ініціатива, відкрита для приєднання будь-яких людей, груп і організацій.

У рамках відзначення Року фізичного здоровя та екології в Україні, а також Дня довкілля та Дня Землі у Білоцерківській 
центральній районній бібліотеці для учнівської молоді було проведено екологічну годину «Хай квітне Земля від роду до роду». Завідуюча відділом обслуговування Світлана Володимирівна Куштан висвітлила основні проблеми, які нині загрожують навколишньому середовищу, наголосила , що сьогодні кожен із нас відповідальний за його стан. Адже для України, на теренах якої сталася найбільша природна катастрофа ХХ століття – аварія на Чорнобильській АЕС, – проблеми охорони навколишнього середовища залишатимуться актуальними впродовж ще багатьох століть. Світлана Володимирівна підкреслила важливу роль бібліотеки у нелегкій, але такій захоплюючій справі вивчення природи та її таємниць.

А для поповнення та закріплення одержаних знань школярам були запропоновані цікаві конкурси. Учні відгадували загадки, відповідали на запитання вікторини, брали участь у командному змаганні «Склади прислів'я чи приказку».

Привернула увагу відвідувачів і книжково-ілюстративна  виставка, на якій представлені видання екологічної тематики для будь-якого віку.

Сподіваємось, що проведена зустріч  дасть змогу новому поколінню правильно зрозуміти закономірності взаємовідносин людини і природи, вибрати найкращі засоби збереження та примноження багатств природи у майбутньому.



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації