четвер, 21 березня 2013 р.

Мій рідний край - Білоцерківщина




До урочистостей з нагоди  90 – річчя Білоцерківського району в Малій Вільшанці готувались  заздалегідь. Були складені спільні заходи педагогічного колективу школи, будинку культури та сільської бібліотеки.
   Для учнівської молоді був проведений  цикл історико  - патріотичних читань  «Земля Білоцерківська – древня і вічно молода» та ретро – перегляд  «Золотий фонд району – славний літопис трудових  звитяг Білоцерківщини» .
   «Села Білоцерківщини – окраса Київщини» - таку назву має інформаційне прес-досьє, в якому зібрані цікаві матеріали про кожне з сіл району. Пізнавальною для слухачів була години цікавих повідомлень  «Заповідні куточки рідного краю» .
   У будинку культури  жителі села з цікавістю розглядали стенд «Ми славу свою здобували в труді» з фотографіями  односельців, які були нагороджені за особливі заслуги перед Батьківщиною. З учнями 6 – 9 класів була проведена інформаційна бесіда «Орденоносці – гордість нашого села» .
   Учні школи разом з головою ветеранської організації та вчителем відвідали почесних громадян села, поспілкувалися з ними та запросили на свято, яке відбулося 15 березня. Також на свято були запрошені почесні гості з району :  перший заступник Білоцерківської райдержадміністрації  В.Ю.Грінчук та заступник голови районної ради П.Л.Нужда , яких  вітали хлібом – сіллю від щедрої  Маловільшанської  землі.
    Свято відкрив сільський голова Шевченко В.О., який сказав багато теплих слів про своїх земляків, подякував людям, чиї заслуги оцінила держава, нагородивши їх орденами і медалями. Він вручив їм квіти і подяки за вагомий внесок у розвиток  Білоцерківського району та рідного села.
    В.Грінчук привітав жителів села зі святом , розповів про складові успіху господарювання та окреслив перспективи розвитку району, а також вручив грошову допомогу на розвиток школи . В ході свята  присутні  зробили історичний екскурс у  минуле району, познайомилися з видатними людьми, дізналися про пріоритетні галузі народного господарства, про здобутки і перспективи розвитку району та села. Була підготовлена слайдова презентація. Теплі слова,  щирі побажання,пісні, танці  дарували гостям учні школи . Учні 11 класу  підготували виставу С.Васильченка «На перші гулі». Свято справило на гостей приємне враження, спілкування продовжувалось за святковим столом, де говорили про досягнення і проблеми та шляхи їх вирішення.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації