середу, 26 вересня 2012 р.

           

                    
                       Захоплююча розповідь 
       про фронт без флангів  і  тилів.
           
       Нещодавно, а саме 22 вересня вся наша країна святкувала знаменну подію для нашого народу – День партизанської слави та 71 річницю початку підпільно -  партизанського руху,  28 жовтня Україна святкує День визволення від фашистських загарбників.  Ми з великою вдячністю говоримо про мужність, стійкість та самовідданість і вшановуємо всіх, хто подарував майбутнє нам і нашим нащадкам.
         Саме з цієї нагоди зібрались учні восьмих класів у Білоцерківській центральній  районній бібліотеці.


 
           На зустріч з учнями завітали: Дмитро Антонович Мельник  – заступник голови Білоцерківської районної організації ветеранів України, підполковник у відставці та колишній  партизан, голова секції при районній раді ветеранів, житель с. Фастівки Михайло Ничипорович Тропотяга.
Дмитро Антонович розповів про героїчні подвиги партизан Білоцерківщини. Відвага партизанських формувань давала людям надію та впевненість у Перемозі.

.
,

          З особливою увагою школярі прослухали спогади Михайла Ничипоровича. Зовсім юним  він потрапив до партизанського загону і разом з дорослими брав участь у складних рейдах та операціях:  визволяли людей, яких мали відправляти в Німеччину,  в тяжких умовах здобували зброю, їжу, брали участь в диверсійних і розвідувальних акціях. За бойові заслуги М.Н. Тропотяга нагороджений чотирма орденами, 30 медалями і медаллю «Партизан України».
.

            Низький земний уклін Вам, наші славні ветерани. Бажаємо доброго здоров'я, бадьорості духу, оптимізму і непохитної віри у те, що завтрашній день буде світлим і щасливим.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації