четвер, 27 жовтня 2011 р.

Українська кухня – з давнини до сучасності


    Осінь щедра своїми дарами. Тож доречно та корисно звернутися до витоків і згадати, чим багата наша українська кухня, як в наш час можна приготувати поживну та здорову їжу за рецептами наших бабусь, прабабусь.
    День національної кухні в Центральній районній бібліотеці відкрила завідуюча відділом обслуговування Куштан Світлана, яка розповіла як українська національна кухня створювалась протягом багатьох століть. На думку Світлани Володимирівни, здорове харчування передбачає не використання полуфабрикатів, а приготування страв з національним корінням.

    Їжа українця була невід'ємною від будь-яких свят, подій. Не забули про неї й в усній народній творчості, прислів’ях та приказках про українські страви: «Ситого гостя добре годувати», «Що хата має, тим і приймає», «Яке частування, таке й дякування», «Без їжі і віл не потяне», «Паляниця – хлібові сестриця», «Добра паска, як є ковбаска», «Нема риби над линину, нема м'яса над свинину», «Як до каші, то всі наші, як до моркви – всі помовкли» та інші.
    Моцна Ганна та Шишка Тетяна майстерно прочитали гумор українського класика Павла Глазового та білоцерківського поета-гумориста Володимира Дідківського.

Учасники свята з цікавістю переглянули книжкову виставку «Українська кухня – з давнини до сучасності», змогли обмінятися рецептами,   продегустувати справжні українські страви. Кожна з господинь приготувала свій кулінарний шедевр. Тут і куліш по козацькому рецепту, картопля з салом, гречаники, печений гарбуз, домашні соління, риба, салати. Ну і звичайно вареники зі сметаною. Більш як 25 різноманітним стравам змогли дати гідну оцінку гості народознавчого свята.

Книжкова виставка "Українська кухня - з давнини до сучасності"

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації