четвер, 28 травня 2020 р.

Часи змінюються, а Ви?



Під час пандемії перед бібліотечними працівниками Білоцерківської районної централізованої бібліотечної системи, як і перед  працівниками інших сфер діяльності постало непросте завдання: організувати роботу, навчання та консультування онлайн. Саме тоді ми звернулися до платформи Zoom: якісного сервісу для проведення відеоконференцій та вебінарів. Сервіси платформи використовують для спілкування з колегами, партнерами, донорами, волонтерами, а також для навчання персоналу. Zoom забезпечує проведення необмеженої кількості конференцій, зустрічей і вебінарів.
    Бібліотечні працівники району, які володіють інформаційними технологіями, а таких більшість у бібліотечній системі ще у березні та квітні взялися освоювати програму під керівництвом Ганни Моцної, провідного бібліографа ЦРБ.
   Уже в травні відділ методичної і бібліографічної роботи Білоцерківської районної ЦБС активно використовував хмарну платформу ZOOM для спілкування з бібліотечними працівниками ЦБС.
    06 травня відбулося відеонавчання «Використання хмарної платформи ZOOM в бібліотечній роботі: питання і відповіді».
    21травня -  відеообговорення «Актуальні питання роботи бібліотек в умовах пандемії (COVID -19)»
   25 травня – вебінар  «Безпека бібліотек, читачів і співробітників під час виходу із карантину у зв’язку із пандемією СOVID – 19»
  Хочеться відмітити, що  у вебінарі, який відбувся 25 травня взяло участь уже 25 колег, що дозволило керівництву ЦБС донести до працівників  важливі питання життєдіяльності, відповісти на ряд запитань, які виникли в процесі роботи під час карантину.
   Ми зрозуміли, що дуже важливо мотивувати колег до прийняття неординарних рішень, відходити від старих, стереотипних методів роботи. Тож найкреативніші з них розпочали використовувати Zoom при організації віддаленої роботи з користувачами.
   Бібліотекарі, які мають досвід у навчанні своїх користувачів роботі з комп`ютерами та інтернет долучилися до карти партнерських хабів проекту «Дія Цифрова освіта» та активно його популяризують.
  Ми працюємо над тим,  щоб і всі інші опанували цифрову грамотність за допомогою освітніх серіалів на онлайн-платформі «Дія. Цифрова освіта» та працювали ефективніше у своїх громадах.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації