четвер, 21 травня 2020 р.

Оберіг, що не губиться в віках



    У третій четвер травня українці вже традиційно святкують День вишиванки. Цей День не є офіційним, але відзначають його не тільки в Україні, але й за її межами.
     Для українця вишиванка – не просто одяг. Це щось дуже особливе: особисте, рідне, святе. Вишивка – як символ, який зберігає його коріння, ідентичність, розуміння себе. Це наша історія, міфологія, релігія, давнє мистецтво наших предків, душа нашого народу. Більше того, у вишивці зашифровано наш генетичний код.
   Кожна етнографічна частина України може похвалитися своїми унікальними вишиванками. Проаналізувавши старовинні та сучасніші зразки вишивок, можна умовно скласти своєрідний атлас регіонів України за типовими для них візерунками, орнаментами і символами, техніками і кольорами. Люди, які цікавляться традиціями українських вишиванок, з першого погляду на сорочку зможуть визначити, в якому регіоні України вона була зроблена.

  Відділ обслуговування Центральної районної бібліотеки пропонує до Вашої уваги інтерактивну гру «З якого регіону вишивка?».



Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації