вівторок, 25 червня 2019 р.

Перший місяць бібліоліта

    Добігає кінця перший місяць літа. Приємно зазначити, що навіть у найспекотніші дні поріг Білоцерківської центральної районної бібліотеки постійно переступали користувачі. І, як зазвичай під час літніх канікул, найбільш активними відвідувачами виявилися діти. 
  Для відділу обслуговування літо – це завжди пора творчості та фантазії, впровадження нових цікавих форм роботи з дітьми, можливість краще вивчити їхні потреби й інтереси, зробити бібліотеку ближчою та доступнішою для юних читачів. Працівники бібліотеки створюють всі умови для гарного відпочинку своїх користувачів, надають можливість дітям максимально розширити світогляд, реалізувати власні здібності, збагатитися новими знаннями та яскравими враженнями.  
 Так, уже стало доброю традицією гостинно приймати у бібліотеці вихованців пришкільного табору «Дивосвіт».
   Упродовж червня було проведено ряд захопливих розважально-пізнавальних заходів для дітей.

                             

   5 і 6 червня був організований екологічний круїз «Йдемо в гості до природи». Бібліотекар А.А. Носовська запросила дітей до щирої розмови про вплив діяльності людини на довкілля, про те, що може зробити кожен із нас для збереження природи та покращення майбутнього нашої планети. Під час гри «Корисні та шкідливі поради» присутні пригадали та закріпили правила поведінки на природі. 

                              

  Після цього діти відвідали царства Рослини, Гриби та Тварини, кожне з яких подарувало маленьким гостям безліч неймовірних відкриттів і приємних несподіванок. Учасники відгадували загадки, приміряли на себе роль слідопитів, дружно розгадували інтерактивний кросворд «Таємничі незнайомці», змагалися в конкурсах: «Рослини у казках»,«Хто де живе?», «Най-най» та ін. А добірка мультфільмів про природу допомогла зробити мандрівку ще більш цікавою та пізнавальною. Наприкінці зустрічі діти охоче переглянули видання, з яких можна дізнатися чимало нового про загадковий і розмаїтий світ природи. 

                              

    11 і 12 червня був проведений літературний калейдоскоп «Казка в гості завітала». Бібліотекар Т.В. Андрієвська розповіла про історію виникнення казок, зробила короткий огляд творчості найбільш знаних українських і зарубіжних казкарів. Виступ ведучої був доповнений мультиплікаційними вставками.                                                                                                                                        

      Запрошені відгадували імена казкових героїв, демонстрували знання під час різноманітних вікторин і конкурсів, долучилися до міні-опитування «Моя улюблена казка». Також діти ознайомилися з книжковою виставкою «У світі казок», на якій були представлені народні та авторські казки різних країн світу. 
                              
  18 і 20 червня відбулася «Подорож до країни Мультляндії». Переглядаючи кадри мультимедійної презентації, діти довідалися про те, як виникли перші мультфільми, які види анімації існують сьогодні, як розвивалося мистецтво мультиплікації в Україні. У простій, доступній формі ведуча А.А. Носовська пояснила принцип анімації. Для кращого розуміння та унаочнення розповіді у читальному залі був підготовлений «стіл експериментів». Діти мали можливість розкрити секрет тауматропа або «чарівної вертушки», побачити у дзеркалі мультфільм ХІХ століття, навчитися власноруч створювати простенький «мультик» за допомогою лише олівця та паперу. 
   Після демонстрації мультфільму «Таємниця Країни Суниць» ведуча розповіла про корисні властивості суниці та порекомендувала дітям здійснити подорожі до інших казкових країв, яких немає на жодній карті, але які існують на сторінках книжок. Заключною частиною заходу стала мандрівка козацькими стежками. Діти взяли участь у вікторині «Що ви знаєте про козаків?», прослухали короткий виступ про книгу О. Виженка «Історія запорозьких козаків для веселих дітлахів», переглянули мультфільм «Як козаки у футбол грали», перегорнули сторінки дитячих енциклопедій про спорт. Бібліотекарі побажали дітям перемог не лише у спортивних змаганнях, а в будь-яких добрих і корисних справах, та висловили надію на подальші зустрічі. 
    Попереду дітлахів чекає веселе та сповнене пригод літо, і сподіваємося, що протягом цього безтурботного періоду книга стане їх вірним супутником, а бібліотека – улюбленим місцем відпочинку, спілкування з однолітками та справжніх відкриттів.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації