вівторок, 11 червня 2019 р.

Подарунок від сайту "Самурай"



 До нашої бібліотеки надійшов подарунок - книга Володимира Святненка «Самурай. Українська історія», з автографом автора, яка розповідає про серпень 1904 року, російсько-японську війну. Нащадок запорізького козака Семен Булашенко з Київщини разом із кількома десятками моряків, серед яких двоє земляків-українців – матрос Іван Яковина із селян Чернігівської губернії та механік Арсентій Чубенко з робітників Полтавщини, дивом рятуються з потопаючого броненосця «Рюрик» в Тихому океані та потрапляють у полон до японців. У місті Нагасакі їхні шляхи розходяться.

     Призвичаївшись до незвичного укладу життя острівного народу, Семен знаходить багато схожого між українцями і японцями. Він закохується у доньку свого господаря Еміко із самурайського роду Сумідзів, а одружившись із нею вимушений залишитися в Японії.
Через майже чотирнадцять років Семену випадає нагода відвідати Батьківщину, де він разом із дружиною опиняється у вирі національних визвольних змагань. У швидкоплинній круговерті складних суспільно-політичних подій доля знову зводить колишніх товаришів по службі, але кожний із них має власний погляд на сувору революційну дійсність…
 Дякуємо автору  та організаторам за участь в акції "Цікава книга", яка проводиться сайтом "САМУРАЙ" зта можливість отримати чудовий подарунок.
   Бажаючих прочитати цю книгу  запрошуємо до Білоцерківської центральної районної бібліотеки за адресою м. Біла Церква, вул Тімірязєва 2 а.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації