вівторок, 29 травня 2018 р.

Тривоги юної пори

 26  травня,  з метою формування у підлітків правильного уявлення про здоровий спосіб життя, дбайливого ставлення до свого здоров’я, здоров’я оточуючих і профілактики паління, пияцтва    та  наркоманії,   бібліотекарем   Лисак  Р.Ю. бібліотеки - філії №11 села  Вільна  Тарасівка   було проведено годину  корисних  порад  «Тривоги  юної  пори» з   читачами  середнього  віку. 

Найбільш поширені шкідливі звички: куріння, алкоголізм, наркоманія.  З   постійними   відвідувачами   бібліотеки.   Діти взяли безпосередню участь у заході, звернули свою увагу на матеріали книжкової виставки " Обережно:  небезпечні  задоволення"

 Бібліотекар  повідомила присутнім  про  те,  що   шкільні роки – це роки фізичного та розумового зростання, тому організму потрібно багато сил, щоб упоратися зі всіма навантаженнями. Паління ж уповільнює їх фізичний і психічний розвиток. У 12 – 15 років підлітки, які палять, скаржаться на необхідність відпочинку в разі фізичних навантажень; число неуспішних зростає в тих класах, де  учні палять. Також чимало представників юного покоління потрапляють під згубну залежність від пива. Один літр пива міцністю в 5 градусів є еквівалентом 125 г горілки. Як показують останні дослідження ВООЗ, в Україні вживає пиво кожен третій підліток у віці 12 років, а у віці 13 років – двоє з кожних трьох. Пристрасть до пива підриває роботу організму ще підступніше, ніж горілчана.
Учасники  заходу  усвідомили, що потрібно боротися за те, щоб жити у здоровій країні, адже що може бути дорожче ніж здоров’я. Давайте позбавлятися шкідливих звичок!

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації