понеділок, 23 жовтня 2017 р.

Грані популяризації екологічних знань в бібліотеках



  20 жовтня у Білоцерківській центральній районній бібліотеці  відбувся семінар бібліотечних працівників  району «Сучасні аспекти діяльності бібліотек на допомогу формуванню екологічної грамотності та свідомості».
  До бібліотечних працівників звернулася Л.В.Зінченко, директор районної ЦБС, яка наголосила на важливості теми, що розглядається на семінарі, бо настав час жити за іншими правилами – екологічними.
   Консультацію «Грані популяризації екологічних знань в бібліотеках» надала бібліотечними працівникам Ю.В.Харченко, провідний методист по роботі з дітьми ЦРБ.
  Бібліотечні працівники переглянули відео та обговорили дослідження ТСН «Сонячний удар: як український клімат перетворюється на суміш пустелі й тропіків».
   Г.М.Моцна, провідний бібліограф ЦРБ  представила буктрейлер, який вона підготувала по художньо-документальному роману відомої білоруської письменниці Світлани Алексієвич, Нобелівської лауреатки 2015 року «Чорнобильська молитва».
  Про представлення Шкарівської громади у відкритому екологічному «Зеленому мікрофоні» на сайті Київської обласної бібліотеки для дітей розповіла К.В.Степанова, завідувачка Шкарівської сільської бібліотеки. Також велику зацікавленість у колег викликала її розповідь про відвідання бібліотек Праги під час перебування у Чехії.
  С.М.Соколенко, завідувачка Потіївської сільської бібліотеки,  розповіла про участь в обласному флешмобі «Бібліотека єднає покоління».
   На зібрання бібліотечних працівників завітав А.Д.Гудима, член Національної спілки письменників України, лауреат численних літературних премій,  який презентував 7-томне видання своїх творів.

  Своїми враженнями про творчість А.Гудими поділилася завідувачка бібліотекою села Матюші Л.В.Шутенко, яка навколо себе згуртувала  шанувальників його літературного слова. Андрій Дмитрович поділився також із слухачами своїми творчими задумами.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації