пʼятницю, 25 вересня 2015 р.

Стежками партизанської слави


Важчі та жорстокі випробування випали на долю нашого народу у роки Другої Світової війни. Мільйони українців пройшли крізь її пекло і не скорилися. З почуттям безмежної подяки й любові ми віддаємо данину поваги ветеранам антифашистського опору: колишнім підпільникам і партизанам, захисникам і визволителям рідної землі – усім, кого ми з гордістю називаємо народними месниками.
  Біля села Яблунівка  у лісі, на місці загибелі командира партизанського Хінельського з’єднання Ступича Кузьми Федоровича., зведений меморіальний комплекс та обладнана могила .
  У День партизанської слави з  ініціативи педагога-організатора Трофименко Наталії Володимирівни та завідувачки бібліотекою Глущенко Людмили Павлівни, проведено історико-патріотичний урок «Стежками партизанської слави».
  Учитель історії Комісарчук Дмитро Вікторович розповів дітям про історію партизанського руху, а Л.П.Глущенко -  про події на Білоцерківщині, зокрема, у Яблунівці та Малій Сквирці . Вона наголосила, що інформація у фото та історичних рукописах зберігаються у сільській бібліотеці.
Після заходу, який відбувся у школі, учні  разом з класними керівниками відвідали історичну пам’ятку села, щоб вшанувати загиблих та віддати їм дань квітами.
Біля меморіалу  виступив сільський голова Савчук Анатолій Михайлович, адже він як краєзнавець уже багато років  досліджує історію рідного села. 


Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації