четвер, 25 червня 2015 р.

Канікули? Час до бібліотеки!

     Одним із пріоритетних напрямів роботи Білоцерківської центральної районної бібліотеки є організація дозвілля юних користувачів. За перший місяць літніх канікул працівниками бібліотеки було проведено ряд розважально-пізнавальних заходів для дітей та підлітків.
     Так, 5 червня бібліотекарі запросили школярів 11–12 років в екологічний круїз «Мандри країною Довкілля», приурочений до Всесвітнього дня навколишнього середовища. На підлітків чекали: неймовірні факти про дивовижний світ природи, тематичні конкурси та вікторини, змістовний діалог про особисту відповідальність кожного за стан навколишнього середовища.
   10 червня було проведено шахово-шашковий турнір, у якому з великим задоволенням та завзяттям взяли участь дітлахи різного віку. Усі переможці були нагороджені солодкими призами.
    16 червня пройшов День настільних ігор, покликаний закріпити традиції цікавого й корисного відпочинку та змістовного спілкування. 
   24 червня у бібліотеці відбулася година-застереження «Наркоманія – знак біди», приурочена до Міжнародного дня боротьби зі зловживанням наркотиками та їх незаконним розповсюдженням. У щирій бесіді з підлітками бібліотекарі торкнулися не лише причин виникнення та тяжких наслідків наркоманії, а й загалом принципів здорового способу життя. А різноманітні валеологічні ігри допомогли створити невимушену атмосферу та налагодити ефективний зворотній зв'язок, що є обов’язковою умовою успіху будь-якого заходу. 
   З метою переконання найбільш недовірливих користувачів, що читання може бути не нудним обов’язком, а справжньою насолодою, у читальному залі розгорнуто виставку «Читачі радять читачам». На ній представлені дитячі книги та журнали, які останнім часом здобули найбільше схвальних відгуків. Адже одна справа – одержати пораду від дорослої людини, і зовсім інша – від свого однолітка, близького за світоглядом та інтересами. 
   Канікули тривають, отже, на юних відвідувачів Центральної районної бібліотеки чекає ще багато приємних несподіванок.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації