вівторок, 2 червня 2015 р.

Країна мрій і прав дитини

    Щороку Центральна районна бібліотека ініціює проведення показового масового заходу, присвяченого Міжнародному дню захисту дітей. Цього року віддали перевагу Глушківській сільській бібліотеці (завідуюча бібліотекою Стрикало В.В.)
    В ошатному залі сільського Будинку культури панував піднесений настрій, було весело та гамірно. У фойє  облаштована виставка дитячої творчості. На свято завітали діти села (від найменших до старшокласників), прийшли батьки, бабусі, приїхали бібліотекарі району. Розпочався захід внесенням в зал Державного прапора України та колективним виконанням Гімну України.
 Дотримуючись української традиції, вітати гостей хлібом-сіллю, діти винесли запашні короваї, які спекла Галина Марцинівна, одна з найавторитетніших жительок села.
     Бібліотекар Стрикало Валентина Володимирівна та завідувачка клубом Демінська Наталя Володимирівна розповіли присутнім про День захисту дітей, який відзначається у світі. Кожна сім`я, кожна держава дбає про своїх дітей, адже саме вона, нинішня дітвора є її  майбутнім. Цього року День захисту дітей співпав з великим християнським святом Трійці та Святого Духа. Місцевий священник – отець Михаїл розповів про те, як Святий Дух зійшов на землю через Апостолів. Священник благословив дітей, всіх присутніх, побажав миру, добра, процвітання нашій Україні.
     До слова запросили сільського голову  - Ковтун Ольгу Павлівну, яка привітала  жителів  села та гостей зі святом.
     Директор Централізованої бібліотечної системи - Зінченко Людмила Володимирівна  розповіла, що показові заходи стали традиційними в районі. Бібліотека с. Глушки – одна з кращих. ЇЇ завідуюча – Стрикало В.В., працює з 1975 року,  ветеран бібліотечної  праці, в неї є чому повчитися.
     Присутніх привітала Ващенко Галина Марцинівна – вчителька -пенсіонерка, відмінник народної освіти, яка 44 роки життя віддала школі. Галина Марцинівна закликала дітей любити свою рідну Україну, гарно навчатися, шанувати батьків, свій народ, жити в мирі та щасті.
     Діти на свято представили номери художньої самодіяльності. Значна увага приділялась подіям на сході нашої держави. Хвилиною мовчання вшанували пам`ять загиблих воїнів. Шевченко Наталія Андріївна – соціальний педагог школи, разом зі своїми вихованцями виконувала патріотичні пісні. Слід зауважити – всі учасники урочистого заходу були у національному вбранні. Вишиванка на дітях викликає особливі почуття.
    Діти планети мають жити в мирі – ця теза була головною і звучала, як заклик, настанова нам, дорослим. Мир для планети! Щастя всім дітям!  Такими словами закінчилась перша частина святкового дійства. Далі були розваги, ігри, вікторини, які проводила завідувачка клубом Наталя Володимирівна. Були й солодощі, призи, без яких для дітей немає свята.  І хоч зараз не найкращі часи для держави, та знайшлися благодійники, небайдужі люди, аби діти відчули любов та турботу.





Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації