понеділок, 11 травня 2015 р.

Неопалима купина людської пам’яті


  У Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла зустріч-спогад «Неопалима купина людської пам’яті», приурочена до Дня пам'яті та примирення і 70-ї річниці Перемоги над нацизмом у Європі. На захід завітали школярі с. Озерна. 
  Розпочалася зустріч із виступу завідуючої відділом обслуговування Світлани Володимирівни Куштан, присвяченого найскладнішому, найтрагічнішому і водночас найгероїчнішому періоду в історії як Білоцерківського району, так і всього українського народу. Вражаючі факти, вдало підібраний музичний супровід, пронизливі поетичні рядки допомогли в короткій, але яскравій розповіді проілюструвати героїзм синів і дочок Білоцерківщини, виявленого на фронтах та в тилу, розкрити жах і нещадність війни. «Немає жодної родини на Білоцерківщині, – зазначила Світлана Володимирівна, – котру б не зачепила в ті далекі роки своїм чорним крилом війна».
  Болючими і зворушливими були спогади почесних гостей – дітей війни. Найбільше запам’ятався докладний виступ ветерана праці Івана Захаровича Бондарчука, жителя смт Терезине. Розповідь кожного з гостей присутні слухали, затамувавши подих, інколи не в змозі стримувати сльози.
  Так, багато страждань випало на долю нашого народу, але і сьогодні на сході України йдуть військові дії, точаться криваві бої. Там вирішується доля і майбутнє України. Тому завершилася зустріч виступом одного з тих, хто сьогодні зі зброєю в руках захищають нашу Батьківщину – воїна АТО Євгена Бабича.
  Нині герої Другої світової війни передають естафету мужності наступним поколінням. Сьогодні нам потрібно єднатися, допомагати один одному, нашому війську і державі. Будьмо мужніми, збережімо державу, збережімо себе. А дорогим нашим захисникам бажаємо якнайшвидше повернутись додому живими, здоровими і з перемогою!

  Колектив Білоцерківської центральної районної бібліотеки висловлює подяку бібліотекарю Валентині Володимирівні Шутенко та викладачу зарубіжної літератури Тетяні Михайлівні Янюк (с. Озерна) за допомогу в організації заходу.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації