понеділок, 16 лютого 2015 р.

Минає все, любов лиш вічна

     Любов… Це слово завжди, навіть у найлютішу пору, в найскрутнішу хвилину, нагадує нам про ніжність, мрію, весну. І саме День Святого Валентина дає можливість висловитися серцю. І не обов’язково це має бути освідчення в коханні, ні, іноді варто просто посміхнутися людині, сказати їй кілька добрих, теплих слів – і цей день стане трохи радіснішим та світлішим.
Напередодні цього свята до Білоцерківської центральної районної бібліотеки на поетичний коктейль під назвою «Минає все, любов лиш вічна» завітали члени клубу «Промінь надії» Академії пенсіонерів. Ведучі заходу – завідуюча відділом обслуговування С.В. Куштан та бібліотекар А.А. Носовська – наголосили, що День Святого Валентина – не лише свято закоханих, але й свято непереможної романтики та душевної молодості.
Скільки б не минуло років, кохання, якщо воно справжнє, не минає. Найпрекрасніші спогади завжди живуть у серцях закоханих. Під чудовий музично-поетичний супровід усі присутні подумки поринули у неповторну пору життя, коли в душі людини виникає кохання – перше, трепетне, світле. Запрошені з великим задоволенням ділилися споминами про перше кохання – іноді сумними, іноді кумедними, але завжди по-своєму прекрасними.
 У своїх виступах бібліотекарі намагалися бодай частково розкрити кохання в усій його багатовимірності. Але чи можливо осягнути любов, коли вона, як світ, велика і давня?  Мабуть, немає у світі поета, який би не оспівував це прекрасне і світле людське почуття, не передав його крізь призму власного художнього бачення. Тому ведучі запропонували  гостям бодай на декілька хвилин відкласти турботи та проблеми і поринути у світ почуттів, який нам відкривають улюблені поезії про любов.
   Дійсно святковий, піднесений настрій аудиторії допоміг створити виступ організатора багатьох культурно-мистецьких програм, ведучого і поета Федора Олександровича Юдицького, який продекламував декілька поезій зі своєї збірки «Зустрінемося подумки».
У виконанні гостей пролунало чимало ліричних творів, у яких висвітлені  гірка та радісна сторони кохання. А дотепні гуморески викликали в присутніх вибухи щирого сміху. Яскравим доповненням заходу стали різноманітні конкурси та ігри, музичні номери.

Наприкінці зустрічі бібліотекарі побажали, щоб у кожного з присутніх кохання було ніжним, вічним, вірним і взаємним. Адже кохання і пов’язані з ним радість, захоплення, ніжність позитивно впливають на людину і викликають у неї приплив енергії, високу працездатність, загальне піднесення. Закохані люди не старіють, вони невтомно випромінюють любов і щедрість душі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації