понеділок, 19 січня 2015 р.

Літературна зустріч у Центральній районній бібліотеці

 
  У Білоцерківській центральній районній бібліотеці відбулася літературна зустріч працівників бібліотек Білоцерківського району з головою Київського обласного відділення Національної спілки письменників України Анатолієм Івановичем Гаєм, редактором видавництва «Буква» Галиною Семенівною Гай, членом президії Українського фонду культури Анатолієм Івановичем Кульчицьким.
    На зустрічі А.І. Гай повідав про здобутки та проблеми Спілки письменників України, які розглядалися на останньому письменницькому форумі. Письменник презентував власні книги «Крапля нашої крові на чужій землі» та «Відлуння двох воєн», присвячені українцям, зокрема білоцерківцям, які опинилися у вирі військових подій в різні історичні періоди. Працюючи військовим журналістом, Анатолій Іванович став очевидцем подвигів солдатів на фронтах Афганістану. Основою названих книг став багатий документальний матеріал, зібраний з різних джерел: архівів, спогадів учасників бойових дій та їх рідних, Інтернет-ресурсів. 
   Галина Семенівна розповіла про різнопланову діяльність видавництва, важливою складовою якої є кропітка дослідницька робота. 
    У своєму виступі А.І. Кульчицький підкреслив вагомий внесок Українського фонду культури в збереження та популяризацію національної культурної спадщини. З особливим задоволенням Анатолій Іванович відмітив літературно-мистецькі досягнення жителів Білої Церкви та району.
    Приємною несподіванкою стали книги від провідних видавництв України, подаровані А.І. Гаєм бібліотекам району.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації