понеділок, 26 січня 2015 р.

Соборна Україна – одна на всіх, як оберіг

    У рамках поетичного фестивалю "Соборний дзвін" у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшла історична панорама "Соборна Україна – одна на всіх, як оберіг", на яку були запрошені голова міськрайонного об'єднання "Просвіта" В.О. Іванців і працівники бібліотек району. 
    На початку заходу завідуюча відділом обслуговування С.В. Куштан зробила екскурс в історію, наголосивши, що ідея соборності бере свій початок з давніх часів. Протягом віків ця ідея знаходила своє відображення у працях найвидатніших вітчизняних мислителів. Її практичним втіленням займалися кращі сини й дочки українського народу. Тому Акт злуки 22 січня 1919 року – подія величезного історичного значення, що уособлює віковічні прагення нашої нації до об'єднання, цілісності та неподільності.
   Член НСПУ В.О. Іванців у своєму виступі підкреслив значення єдності України на сучасному етапі. Володимир Опанасович зауважив, що особливу роль у самоствердженні нації відіграє мова. Підтвердженням цієї думки стала презентація упорядкованої ним антології творів літераторів-білоцерківців "През мову маєм право". Наприкінці зустрічі кожний із бібліотекарів одержав примірник цієї книги, щоби з нею мали можливість ознайомитись усі користувачі Білоцерківського району, небайдужі до рідного слова.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації