пʼятницю, 14 листопада 2014 р.

Ніколи не сміявся без любові

Олесь Гончар сказав: «Мабуть, з часів Котляревського не сміялась Україна таким життєрадісним, таким іскрометним сонячним сміхом, яким вона сміялася знову у прекрасній творчості Остапа Вишні». Цього року ми відзначаємо 125-річчя від дня народження видатного українського гумориста і сатирика. З цієї нагоди у Білоцерківській центральній районній бібліотеці пройшло свято гумору «Ніколи не сміявся без любові».
       Розпочалася зустріч розповіддю-інсценізацією про життєвий та творчий шлях письменника у виконанні ведучої Т.В. Шишки та І.З.Хайлова, який виступив на святі у ролі Остапа Вишні. Вдало підібрані цитати видатного сміхотворця допомогли не лише підняти настрій аудиторії, а й глибше розкрити особистість Остапа Вишні як непереборного життєлюба та оптиміста. У найскладніших умовах він ніколи не втрачав віри в людину, в її душевну красу. Свідченням цього є більше десятка книг гуморесок та фейлетонів, у яких переплелися дотепність і ліризм, світлі та сумовиті настрої.
Питання побуту, освіти, темні прояви людської психології, політичне, господарське, культурне життя – ось далеко не повний перелік тем усмішок, які пролунали на святі. Своїм особистим баченням неповторного гумору Остапа Вишні ділилися з усіма присутніми: Ф.О. Юдицький,О.П. Тітова, В.Д. Орлова, Л.М. Мовчан, С.В. Куштан, Г.С. Сполович.
Прозвучали на святі й українські жартівливі пісні. Адже, як зазначила ведуча, Остап Вишня був закоханий у народну пісню.
Так, незважаючи ні на що, ми живемо повнокровним життям, разом зі своїм веселим, дотепним, талановитим народом. Не забуваймо заповіту невмирущого Остапа Вишні. Сміймося на здоров’я, посміхаймося, будьмо приязними до людей. Ми сміємось і будемо сміятись, бо знаємо, що сміхом своїм ми допомагаємо нашому народові боротися і перемагати.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Популярні публікації